Şehit Demhat ve Birûsk son yolculuğuna uğurlandı

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Sabri Pîrê ve Îmad Nasan, Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Büyük Cenk olarak adlandırılan Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Sabri Pîrê (Demhat Karoz) ve Îmad Nasan’ı (Birûsk Kobanê) Şehit Zozan Hastanesi’den alan halk Şehit Dicle Şehitliği’nde yapılan törenle son yolculuğuna uğurladı.

Törene, TEV-DEM Yürütme Konseyi Üyesi Ferhad Dêrik ve Kobanê Kantonu Yönetim Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Xalid Berkel’in yanı sıra yüzlerce Kobanêli, onlarca Öz Savunma Güçleri üyesi, YPG/YPJ savaşçı ve komutanları katıldı.

Saygı duruşu duruşuyla başlayan tören YPG komutanlarından Reşo Kobanê ve Rojava Gençler Birliği YCR Kobanê Kantonu Yöneticisi Hogir Kobanê birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, şehitlerin ailelerine ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileyerek şehitlerin yolundan gitme sözünü yinelediler.  

Konuşmalarda Efrîn ve Şehba’ya dönük saldırılar lanetlendi ve ne kadar saldırı olursa olsun bölge halklarının iradesinin kırılamayacağı vurgulandı.

Ardından Kobanê Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ronahî Ehmed şehitlerin şehadet belgesini okuyarak ailelerine teslim etti.

Tören sonunda, her iki şehidin cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.