Amûdê'deki çalıştay başladı: Saldırılar boşa çıkarılacak

MSD Eş Başkanı Ehmed, Suriye halklarının, ülkeyi parçalama planlarını boşa çıkaracağını söyleyerek, "Suriye’nin özgürleştirilmiş topraklarında toplantı düzenlenmelidir" dedi.

Demokratik Suriye Meclisi'nin (MSD) davetiyle düzenlenen çalıştay görüşmeleri, Amûdê’nin Beylesan Salonu’nda tüm sivil toplum kuruluşlarının, siyasi kurumların ve aşiretlerin katılımıyla bugün sabah saatlerinde başladı.

MSD Eş Başkanı İlham Ehmed, açılış konuşmasında, Suriye krizinin 7’nci yılına girdiğini, fakat gelinen mevcut noktada herhangi bir siyasi çözümün geliştirilemediğini söyleyerek, "Rejim askeri yöntemle çözmek istiyor ve demokratik çözüm yolunda herhangi bir adım atmıyor” dedi.

'MERKEZİ İKTİDAR OLMAYACAK'

Ehmed, Kuzey Suriye’nin dış güçlerin müdahalesinin yolunu kapattığını, Suriye demokratik federasyonu için adım atıldığını söyledi. 

Ehmed, Suriye Koalisyonu’nun ve silahlı grupların bölge güçlerinin çıkarlarına karşı kararlar aldığını ve El Nusra gibi terör örgütleri ile de ortak olduğunu, ancak uluslararası çözüm çabaları ile boşa çıkarıldıklarını dile getirdi.

Projelerine ilişkin de Ehmed, Suriye’de çözüm önerilerini sunduklarını ve buna göre demokratik Suriye’de merkezi iktidarın olmayacağını kaydetti.

'ÖZGÜRLEŞTİRİLEN TOPRAKLARDA TOPLANTI DÜZENLENMELİ'

MSD Eş Başkanı İlham Ehmed, "Yurt dışında gerçekleşen toplantılar dışında Suriye’nin özgürleştirilmiş topraklarında toplantı düzenlenmelidir, bu tarihi ve önemli bir adım olacaktır" diye ekledi.

Çalıştayın ilk bölümünde, Türkiye, İran ve Suriye’deki tarafların Demokratik Federasyon Projesi’ne karşıtlıkları ele alınıyor.