DAİŞ'in en büyük kapısı tutuldu

Tarihi Reqa operasyonunda kent özgürleştirilmeye doğur giderken, QSD Eksi Reqa’nın girişi olan Bağdat Kapısı kontrol altına aldı.  Böylece DAİŞ’e Reqa’daki en büyük kapı kapatılmış oldu. 

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD), Reqa’yı özgürleştirme operasyonları 93’üncü gününde. "Büyük Savaş" adıyla yürütülen operasyonlarda QSD’li savaşçılar, kentin doğu ve batı cephesindeki ilerleyişlerine devam ediyor. Batı cephesinde El Berîd ve Mirûr mahallerinde yoğunlaşan çatışmalarda DAİŞ’e ait birçok nokta ele geçirildi. Savaşçıların Mirûr Mahallesi’nde bulunan Adalet Sarayı'nı DAİŞ’lilerden temizlemesi an meselesi. Doğu cephesinde yer alan Rewda Mahallesi’nde de ilerleyen savaşçılar, bu cephede bulunan ve Eski Reqa’nın girişi olarak bilinen Bağdat Kapısı'nı da kontrol altına aldı.

DAİŞ’İN EN BÜYÜK KAPISI

Bağdat kapısı ilk kez görüntülenirken, QSD’li savaşçılar burayı da alarak tarihi surlar üzerinde tamamen hâkimiyetini kurdu. Bağdat Kapısı, tarihi surun başlangıcı olarak da bilinirken kapı kentin anahtarı olarak adlandırılıyor. Burayı da özgürleştiren QSD’li savaşçılar DAİŞ’in Reqa’daki en büyük kapısını kontrol altına aldı.

GÜNEY YOLU ALINDI

Etrafı demir koruluklarla kapalı olan Bağdat Kapısı, 1980’li yıllarda Suriye rejimi tarafından restore edilmiş. Etrafı ateşten yapılmış tuğlalarla onarılan kapının yaklaşık 30 metre yüksekliği bulunuyor. Ayrıca kapının alınmasıyla güneyden Eski Reqa’ya giden yolun kontrolü de tamamen QSD güçlerine geçti.