DAİŞ'ten kurtarılan kadın: Karartılan sadece elbisemiz değildi!

DAİŞ'ten kurtarılan 21 yaşındaki Norelhuda Şerkırçi, "DAİŞ bizlere sadece kara elbise giydirmedi, aynı zamanda hayatımızı da kararttı. Kentimiz özgürleşince, yaşanan son üç yılı hayatımdan çıkaracağım" dedi.

21 yaşındaki Norelhuda Şerkırçi, ailesi ile birlikte 10 gün önce Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından Raqa'nın Nezlet Alşihade Mahallesi'nden kurtarıldı. Şu an Raqa'nın 4 kilometre batısında bulunan Hawi Alhewa köyündeki halasının evinde kalıyor. Norelhuda utanıyordu! Üç senedir yabancı kimse ile konuşmamıştı ancak kamerayı görünce dili açılıyor ve içini dökmek istercesine gülerek konuşmaya başlıyor: "Bu sabah Feyroz'un (sanatçı) sesini duydum. Bizim evden bir şarkı sesinin gelmesine çok şaşırdım. Sonra uyandım, etrafıma baktım ki, Reqa'dan çıkmışız."

Norelhuda Üniversite'de Arap Edebiyatı birinci sınıf öğrencisiydi. Reqa'yı işgal eden DAİŞ çeteleri, üniversiteyi askeri üs haline getirerek, her türlü okumayı yasakladı. Norelhuda o günleri şöyle anlatıyor: "DAİŞ bizlere sadece kara elbise giydirmedi, aynı zamanda hayatımızı da kararttı. Ev hapsinde korku ve endişe içinde sözde yaşıyorduk. Kendi evimizde bile sesimizi biraz yükseltemiyorduk."

KENTİNİN ÖZGÜRLEŞMESİNİ BEKLİYOR

Norelhuda, konuşmasının yarısında derin bir iç çekerek babasına baktı ve şöyle devam etti: "Üç yıldır her gün babam ile niye Reqa'dan çıkmanın yolunu bulamıyor, diye kavga ediyoruz. Babam her gün kaçakçıları arayarak, kendi imkanları ve var olan parası ile anlaşmaya çalışıyordu. Ancak bu talebimize karşılık verebilecek kaçakçı bulamadı, ta ki DAİŞ çetelerinden kaçıncaya kadar."

Norelhuda, dolmuş içini boşaltmak istercesine, son olarak, "Kentimiz özgürleşince, yaşanan son üç yılı hayatımdan çıkaracağım" dedi.