Dêrazor Askeri Meclisi 'Cizre’nin Fırtınası' Hamlesi başlattı

Dêrazor Askeri Meclisi, Fırat’ın ve Dêrazor’un doğusunu özgürleştirmek amacıyla Cizre’nin Fırtınası Hamlesi’ni başlattığını duyurdu.

Dêrazor Askeri Meclisi, Hesekê’nin güneyinde bulunan Şedadê İlçesi’nin Ebû Fas Köyü’nde yaptığı basın açıklamasıyla Cizre’nin Fırtınası Hamlesi’ni başlattığını duyurdu.

Basın toplantısında Dêrazor Askeri Meclisi ve QSD Komutanlarının yanı sıra bölgesel ve uluslararası çok sayıda basın kuruluşu da hazır bulundu.

Açıklama Dêrazor Askeri Meclisi Komutanı Ehmed Ebû Xewla tarafından okundu.

Dêrazor Askeri Meclisi’nin açıklaması şöyle:

“Dêrazor Askeri Meclisi Genel Komutanlığı adına Suriye’nin özgürleştirilmiş Cizre ve Doğu Fırat topraklarından geriye kalan toprakların terörden özgürleştirilmesi ve Dêrazor’un doğu kırsalının temizlenmesi için Cizre’nin Fırtınası Hamlesi’nin başlattığımızın müjdesini veriyoruz.

DAIŞ’in savunma hatlarının bir bir kırıldığı, Reqa’da terörün sonunun geldiği, Suriye Demokratik Güçleri QSD’nin kahramanlık ve fedailik destanları yazdığı, Reqa’nın yüzde 70’nin özgürleştirildiği bir dönemde DAIŞ, Şedadê ve Dêrazor’un doğu bölgelerine saldırarak çetelerinin düşük moralini yükseltmeye çabalıyor. Bu nedenle de Dêrazor Askeri Meclisi olarak sorumluluk ruhuyla Reqa’ya dönük alınan kararlara destek vermek ve tüm Cizre Suriyesi halkımıza ve özellikle bu tarihi anı bekleyen Dêrazor halkımıza karşı görevimizi yerine getirmek için hamleyi başklattık.

Bu önemli vesileyle bölgedeki halkımızı, terörü tasfiye etmek ve halkımızı bu zulümden kurtarmak için güçlerimizin etrafında toplanmaya ve gücümüze katılmaya çağırıyoruz. Aynı zamanda, zarar görmemeleri için halkımıza terör merkezlerinden uzak durmaları çağrısında bulunuyoruz. Tüm çabalarımızla sivillerin hiçbir zarara uğramaması ve onları güvenli bölgelere sevk etme temelinde hareket edeceğimizi belirtiyoruz.

Aynı zamanda QSD’yi katılımlarından ve desteklerinden dolayı selamlıyoruz ve Uluslararası Koalisyon güçlerine de havadan ve karadan destek sunduğu için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Güçlerimizin morali oldukça yüksek ve başarı için hazırlar.”