Ebdî: Ulusal birlik için kurulan inisiyatife destek verilmeli

Ulusal birlik görüşmeleri ardından basına konuşan Ebdî “Önümüzdeki birkaç gün içerisinde olumlu sonuçlar alınabilecek” dedi.

Fırat Bölgesi’nden bir heyetle görüşen QSD Genel Komutanı Mazlûm Ebdî, daha sonra ise basın mensuplarına açıklama yaptı. Kürt ulusal birliği çalışmalarıyla ilgili yeni gelişmelerin olduğunu belirten Ebdî, siyasi çevrelerin kurulan inisiyatife olumlu yaklaştığını söyledi.

Yapılan görüşmelerin olumlu neticeler verdiğini dile getiren Ebdî, önümüzdeki günlerde alınan sonuçları duyurabileceklerini söyledi. Tüm siyasi partilere de seslenen Ebdî, kurulan inisiyatife destek verilmesini ve Kürtlerin ulusal birliğine göre hareket edilmesini istedi.

HUSÊN: KÜRT ULUSAL BİRLİĞİ ACİL BİR İHTİYAÇ

Ebdî ile görüşen heyette yer alan Dr. Bextiyar Husên de Kürt ulusal birliğini isteyen herkesin kurulan inisiyatif etrafında toplandığını söyledi. Kürt ulusal birliğinin acil bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Husên, ulusal birlik konusunda PYD ve ENKS ile görüşeceklerini belirtti. Tarihte de ulusal birlik girişimlerinin olduğunu hatırlatan Husên, “Özerk Yönetim ve ENKS arasında Hewlêr 1, Hewlêr 2 ve Dihok anlaşmaları imzalandı. Fakat maalesef bu anlaşmalar hiçbir sonuç getirmedi. Bugün farklı bir ortam ve farklı bir koşul bulunuyor. Artık Kürt halkının çıkarına bir karar almak elzem olmuştur” dedi.

Heyetin yarın ENKS ve PYD ile görüşmesi bekleniyor.