‘Efrîn’deki patlamadan Türkiye sorumlu’

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Savunma Komitesi, Salı günü Efrîn’de onlarca kişinin ölümüne neden olan patlamanın sorumlusunun Türk devleti olduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Savunma Komtesi, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) tüm enerjisini koronavirüs ile mücadeleye verdiğini ve uluslararası çağrılar çerçevesinde ateşkese uyduğunu kaydetti.

Ancak Türk devletinin koronavirüs salgınını bir fırsatta çevirmek istediğine dikkat çeken Komite, “Sivillere yönelik katliamları protesto ediyoruz. Kobanê’ye yönelik uçak saldırıları, Şehba’ya yönelik top atışları, Efrin’deki talan ve hırsızlık olayları, bölgenin demografik yapısının değiştirilmesini kınıyoruz. Uluslararası toplumun bu konuda üzerine düşeni yapması gerekir” dedi.

Türk devleti ve çetelerinin Suriye’nin geleceğini tehlikeye attığı tepkisinde bulunan Komite “Türkiye’nin Suriye’deki varlığı güvenliği tehdit etme dışında bir şey yaramıyor. Bu yüzden Suriye ile ilgili çalışmaları olan tüm yapılar Türk devletinin bu gerçeğini görüp ona göre tutum almalılar” diye vurguladı.