Efrîn halkı tecrit ve saldırılara karşı sokakta

Efrîn halkı, Türk devletinin Öcalan'a dönük tecrit ve işgalci saldırılarına karşı yürüdü.

On binlerce Efrînli, Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn kantonu ve Şehba bölgesine dönük işgalci saldırıları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı sokağa çıktı. Yürüyüşe katılmak için tüm dükkanlar, atölyeler, iş yerleri ve kurumlar kapatıldı.

YPG/YPJ savaşçıları, Asayiş Güçleri, HPC, Ciwanen Şoreşger, Trafik üyeleri, Kanton hükûmet temsilcileri, sağlık çalışanları da yürüyüşte yer aldı. Alandaki güvenliği sağlayan ekiplerin arasında HPC'yi temsil eden kadınlar da bulundu.

Ayrıca Efrîn'in tüm renkleri yürüyüşte yansıtılıyor. Arap toplumu da yürüyüşte yerini alarak, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridini ve işgal girişimini protesto etti.

Yürüyüşten sonra kent merkezinde düzenlenen mitingde Efrin Belediye Eşbaşkanı Nuri Şêxo, Arap temsilcilerinden Eli İbrahim ve Kongra Star Koordinasyonu Üyesi Eyşe Hiso birer konuşma yaptı.

Konuşmalarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit protesto edildi ve Efrin'e yönelik saldırılara karşı sonuna karşı direniş vurgusu yapıldı.