Efrîn Kanton Meclisi: Erdoğan savaş suçlusu olarak yargılanmalı

Türk devletinin işgal ettiği Efrîn’in demografisi sistematik olarak değiştirildi. Kürt nüfusu büyük oranda düşürüldü. Efrîn Kanton Meclisi, “Erdoğan savaş suçlusu olarak yargılanmalı” dedi.

Efrîn Kanton Meclisi, Türk devletinin Efrîn’deki insanlık dışı uygulamalarına ilişkin bir basın açıklaması düzenledi.

Şêrewa’nın Ziyaret köyündeki Veger Kampı’nda yapılan açıklamanın Kürtçesi Efrîn Kanton Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Mihemed Ebdo, Arapçası Meclis Üyesi Xatun Siltan tarafından okundu.

Açıklamada koronavirüs pandemisi nedeniyle BM başta olmak üzere tüm uluslararası toplumun ateşkes çağrılarına rağmen Türk devletinin Kürtlere saldırmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Efrîn’den Şehba’ya göç eden halk, bir yandan Koronavirüs salgını karşısında tedirginlik yaşarken diğer yandan da ise Türk devletinin saldırılarına maruz kalıyor.”

Türk rejimin Efrîn’deki talana aralıksız devam ettiği ve demografik yapıyı değiştirdiğine vurgu yapılan açıklamada “Efrîn’deki Kürt nüfusu yüzde 97’lerden yüzde 25’e indirildi. Êzidîlerin ibadethaneleri yıkılıyor. Kentteki farklı inanca mensup kişiler zorla Müslümanlaştırılıyor. Farklı inanç ve halkların merkezi olan Efrîn şuan bir talan altında” denildi.

Açıklamada uluslararası kamuoyunun Türk devletinin uygulamalarına karşı takındığı sessiz tavra tepki gösterildi.

Efrîn Kanton Meclisi “Oysa Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan savaş suçlusu olarak yargılanmalıdır. Yine Türk devletinin işgaline son vermesi ve güçlerini geri dönmesi için baskı yapılmalıdır” çağrısında bulundu.