Efrîn ve Şehba’da iki ayda 96 sivil kaçırıldı, 4 kişi katledildi

Efrîn İnsan Hakları Örgütü, Türk devletinin son iki ayda Efrîn ve Şehba’da 96 kişiyi kaçırdığını ve 4 kişiyi de katlettiğini açıkladı.

Efrîn İnsan Hakları Örgütü’nün verilerine göre, işgalci Türk devleti ve çeteleri Mart ayından bu yana 4’ü kadın 96 sivili kaçırdı. İşgalciler bölgede yaşayan 4 yaşlı sivili de katletti.

İşgalciler ayrıca Dêr Belût ve Cindirês’te 6 bin zeytin ağacını kesti. Yine Istêr köyünde bulunan Til Endelîb höyüğü, Senara köyünde bulunan Cirnas höyüğündeki tarihi yapılar işgalciler tarafından kazılarak tahrip edildi. Mezarları dahi kazan çeteler Şêx Mustefa Idrîs’in mezarını tahrip etti. Şîyê’de bulunan cami yıkıldı. Çeteler Şehîd Avesta Xabûr Şehitliği’ni yıkarak hayvan pazarına çevirdi.

Konuyla ilgili konuşan Efrîn Yürütme Meclisi Eş Başkanı Bekir Elo şunları belirtti: “İşgalci Türk devleti ve çeteleri her gün sivillere yönelik hak ihlalleri yapıyor. Türk devleti, çeteleri kullanıyor. Şehba’da da her gün ihlaller yapılıyor. Amaç bu yerleri insansızlaştırmak. Uluslararası kamuoyunun bu ihlallere sessiz kalması, ihlallerin sürmesine neden oluyor.”