"Efrîn yalnız değilsin, Sirîn halkı yanında”

Sirîn halkı, Türk devletinin Efrîn ve Şehba bölgesine yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüdü.

TEV-DEM tarafından Sirîn kasabasında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi ve işgalci Türk devletinin Efrîn ve Şehba bölgesine yönelik işgal saldırılarını kınamak amaçlı “Efrîn yalnız değilsin, Sirin halkı yanında” şiarıyla bir yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşte sivil toplum örgütleri üyeleri ile TEV-DEM Meclisi ve Demokratik Özerklik Yönetimi temsilcileri de yer aldı. Halk yürüyüşte “Efrîn yalnız değilsin, Sirîn halkı yanında”, “Önder Apo’ya Özgürlük”, “Bijî berxwedana Efrînêʺ yazılı pankartlar taşıdı.

Belediye kavşağında başlayan yürüyüş, Şehitler Meydanı’na kadar devam etti. Meydana gelen eylemciler, saygı duruşundan sonra konuşmalar yaptı.

Konuşma yapan Sirîn Kasabası TEV-DEM Meclisi Eş Başkanı Ebdilrehman Demir “Türkiye büyük yanlışlık yapıyor. Şehitlerin kanıyla sulanmış topraklara bir karış bile geçemez” dedi.

Kobanê Kantonu Demokratik Özerklik Yönetimi adına konuşma yapan Ehmed Şêxo ise “Sirin kasabası halkının Efrîn halkına destek olmak ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kınamak amaçlı eylem düzenlediği bu tarihi eylemi selamlıyoruz” dedi.

Şêxo, Türkiye’nin bölgeye yönelik düşmanlığının demokratik projeleri boşa çıkarmak ve bölgedeki çıkarlarını büyütmek için olduğunu belirtti.

Konuşmalar ardından Duha El-İsa isimli bir çocuk Efrîn Kantonu ve Şehba bölgesinin direnişi anlatan bir şiir okudu.

Yürüyüş İmralı ve Efrîn Kantonu’nun direnişini selamlayan sloganlarla son buldu.