ESP: Kürdistan ve Ortadoğu özgürleşene kadar mücadele!

Rojava Devrimi'ni kutlayan ESP Kürdistan, "Rojava Devrimi zafere ulaşana, dört parça Kürdistan ve Ortadoğu özgürleşene kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan Örgütü, Rojava Devrimi'nin yıl dönümü vesilesiyle bugün bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajda, "Rojava’daki Kürt halkımız 19 Temmuz 2012’de ayağa kalkarak hem kendi kaderini hem de Ortadoğu halklarının kaderini değiştirmek için tarihsel bir inisiyatif aldı. Günün ilk saatlerinde Kobanê’de örgütlü bir biçimde kentin giriş çıkışları tutulup, tüm devlet kurumları denetim altına alındı. Ve Rojava Devrimi ilan edildi. Ardından Cizire ve Afrin bölgelerinde de Devrim ilan edildi" denildi.

Aynı zamanda bir kadın devriminin yaşandığına vurgu yapılan mesajda, farklı milliyet ve inançların birlikteliğine dikkat çekildi.

'TESLİM OLUNMADI'

Mesajda şunlar da ifade edildi:

"Kürt halkımızın öncülüğünde başlayan, kardeş halklarla birlikte inşa edilen Rojava Devrimi başta DAİŞ olmak üzere, gerici faşist çetelerin saldırılarına karşı can feda mücadeleler ile savunuldu. Başta Türkiye olmak üzere gerici bölge devletlerinin ablukasına, ambargosuna ve çeteleri destekleyen politikalarına boyun eğilmedi. Emperyalist devletlerin devrimin içini boşaltma, birçok saldırıya seyirci kalarak özgürlük güçlerini terbiye ederek teslim alma politikalarına teslim olunmadı.

Rojava, Ortadoğu ve Dünya halklarının özgürlüğü için DAİŞ’e karşı bugün Rakka ve tüm alanlarda mücadele sürüyor. Afrin ve tüm sınır hattı boyunca Türkiye’nin provokatif saldırılarına karşı Devrim savunuluyor.

Türk, Arap, Fars bölge halklarından birçok devrimci başta olmak üzere Ortadoğu ve dünyanın dört bir yanından enternasyonal devrimci Rojava Devrimi’nin bir parçası oldular. Dünyanın her yerinde Kobanê ve Rojava ile dayanışma eylemleri gerçekleştirdiler. Biz sosyalist yurtseverler olarak kendi devrimimiz olan Rojava Devrimi’ni 5 yıldır hayatın her alanında, Bakur Kürdistanı’nda Rojava’nın sesi soluğu olmaya çalıştık. Rojava Devrimi zafere ulaşana, dört parça Kürdistan ve Ortadoğu özgürleşene kadar mücadelemiz devam edecek."