Eyn Îsa kampında kış hazırlıkları

On binlerce göçmene ev sahipliği yapan Eyn Îsa kampında göçmenlerin mağdur olmaması için kış hazırlıkları başladı. Kampın Eş Başkanı Eyaş, doktorlara ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nin başlamasından bu yana her gün onlarca sivil QSD savaşçıları tarafından DAİŞ çetelerinin elinden kurtarılıp güvenli bölgelere yerleştiriliyor. Bu güvenli alanlardan biri de kendini kış mevsimine hazırlayan Eyn Îsa kampı.

Yaklaşık 3 aydır Reqa’yı özgürleştirme operasyonlarını sürdüren Demokratik Suriye Güçleri (QSD), şehri çetelerden temizlemenin yanında, aynı zamanda özel güçleriyle de sivilleri DAIŞ çetelerinin elinden kurtarıyor.

Özgürleştirilen siviller istedikleri güvenli alanlara yerleştiriliyor. Bu sivillerin çoğu Reqa’ya yakın köylere yerleştiriliyor.

'DOKTORLARA İHTİYACIMIZ VAR'

Çaresiz kalmış birçok sivil de Eyn Îsa kampına yerleştiriliyor. Bu kamp Reqa Sivil Meclisi tarafından kurulmuş ve kampta yaklaşık bin çadır var. On binlerce göçmen burada yaşamını sürdürüyor. Kamp disiplinli bir biçimde idare ediliyor, birçok farkı kurum ve kuruluş kampta yardım dağıtıyor.

Kampın Eş Başkanı Celal Eyaş, kampın birçok yetersizliğinin olduğunu ve en çok da doktorlara ihtiyaç olduğunu belirtti. Eyaş, "Kamp eskiye nazaran çok değişmiş. Şimdi durumlar iyi. Fakat buna rağmen yetersizlikler var. Şu ana kadar havalar sıcaktı ama bundan sonra havalar soğumaya başlayacak ve kış yolda" dedi.

Günlük olarak bu kampa yeni göçmenler yerleşirken aynı zamanda bazı göçmenlerin köylerine dönmesinden dolayı kamptan ayrılan göçmenler de var.

Kampta kış hazırlıkları başlamış durumda.