Eyn Daqnê'deki savaşçılar: İşgale geçit yok

Türk ordusu ve ona bağlı çetelere Eyn Daqnê'de sert cevap vererek çekilmelerini sağlayan YPG ve YPJ savaşçıları, işgale geçit vermeyeceklerini söyledi.

Şehba'nın bir bölümüyle yetinmeyip tamamını ve Efrîn'i işgal girişimi için saldırılarını giderek artıran Türk ordusu ve bünyesindeki çeteler, Eyn Daqnê'de YPG/YPJ savaşçılarının direnişine çarptı. Türk çeteleri, 30 ölüden 9'nun da cesedini bırakarak Ezaz'a dönmek zorunda bırakıldı. Eyn Daqnê köyündeki savaşçılar, ANF'ye konuştu.

YPG savaşçısı Çekdar Rotarîda, Türk ordusunun bünyesindeki çeteleri öne sürüp hemen arkasında koordine ve teknik destekle beslediğini belirterek, bu ortak saldırının kırıldığını söyledi.

ARKALARINDA BIRAKIP KAÇTILAR

Sadece kırılmakla kalmayıp çok sayıda cenaze ve zırhlı aracı da arkalarında bırakarak kaçtıklarını kaydeden Çekdar Rotarîda, şöyle devam etti: "Bu ölüler içinde Türk askeri de vardı. Biz şimdi mevzilerimizde yine bekliyoruz. Yapılacak her türlü saldırı ve işgal girişimine cevabımız sert olacak."

MESELE SADECE BİR KÖY DEĞİL

Türk ordusu ve çetelerinin amacının sadece bir köye saldırmak değil, buradan devam ederek Minix Havaalanı, ardından da Efrîn'e büyük saldırıyı başlatmak olduğunu belirten YPG savaşçısı Rotarîda, "Saldırıları başarılı olmadı, olmayacak da. Ne işgalci Türk ordusu ne de beselemesi çeteler bu mevzileri geçemeyecek. İşgalcilere geçit yok" dedi.

EFRÎN HEP ÖZGÜR KALACAK

Eyn Daqnê'deki mevzilerde yer alan YPJ savaşçısı Arjîn Agirî ise çok büyük bir insan ve teknik güçle mevzilerine saldırıldığını hatırlatarak, bütün savaşçıların ciddi ve kararlı bir direniş sergilediğini söyledi. YPJ savaşçısı Agirî, şunları ekledi: "Efrîn özgür olmaya devam edecek. Sadece Efrîn'i işgal girişimini değil, ülkemizin diğer alanlarındaki işgali de kabul etmiyoruz. Türk devleti, Efrîn'den uzak tutulacak.''