Festivalde Şehba ve Efrin direnişi selamlandı

19 Temmuz Festivali’nde Efrîn Kantonu ve Şehba bölgesinin işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı direnişi selamlandı.

Askeri törenin ardından YPJ Komutanlarından Fidan Kobanê ve Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Muslim birer konuşma yaptılar.

‘ÖCALAN’IN FELSEFESİ SAYESİNDE KÜRT HALKI İLERLEDİ’

YPJ Komutanlarından Fidan Kobanê, 19 Temmuz devriminin 5’nci yıl dönümünün başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm Suriye halkları için kutladıklarını dile getirdi.

Kobanê “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi sayesinde Kürt halkı bu kadar büyük kazanımlar elde etti” dedi.

Efrîn Kantonu ve Şehba bölgesindeki halkın direnişini selamlayan Kobanê, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye, Kobanê’ye saldıran DAİŞ çetelerinin yenilgisini hatırlamalıdır. Efrîn de işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı direnecek ve başarıya ulaşacaktır.”

‘ROJAVA HALKLARIN ÜLKESİ’

Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Muslim de “Tek renk, tek bayrak ve tek ulusla tanınan Suriye, Rojava’nın kızları ve erkekleri sayesinde tüm halkların ülkesi oldu” dedi.

Muslim, Kobanê’nin Efrîn halkının işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı direnişini selamladığını dile getirdi.