Gabriyel: Hesekê Cezaevi’nde durum kontrol altına alındı

QSD Resmi Sözcüsü Kîno Gebriyel, Hesekê Cezaevi’nde tutulan DAİŞ çetelerinin kaçma girişiminin engellendiğini ve cezaevindeki durumun tamamen kontrol altına alındığını aktardı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Sözcüsü Kîno Gabriyel, Hesekê Cezaevi’nde tutulan yaklaşık 5 bin DAİŞ çetesinin kaçma girişiminde bulunmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. DAİŞ çetelerinin dün akşam saatlerinden itibaren kaçma teşebbüsünde bulunduğunu aktaran Gabriyel, “Çete üyelerinin bulundukları koğuş ve koridor kapılarını yerinden sökerek cezaevinde kontrolü ele almaya başlamaları üzerine Anti-Terör ve Özel Kuvvet birimlerimiz müdahale etmek zorunda kalmıştır.

DAİŞ çetelerinin yarattığı kargaşanın bir tam gün sürdü. Güçlerimiz ve uluslararası koalisyon temsilcileri ile DAİŞ tutukluları arasında görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Cezaevinde durum tamamen kontrol altına alınmıştır. Uluslararası DAİŞ Karşıtı Koalisyonu’nun tutuklu DAİŞ çetelerinin akıbeti, daha iyi güvenlik önlemleri ve tutukluların bulunduğu koşulların iyileştirilmesi konusunda gerekli desteği sunacağını umuyoruz” dedi.