Koalisyon temsilcisi Reqa Sivil Meclisi ile görüştü

Reqa Sivil Meclisi ile görüştükten sonra basın açıklaması düzenleyen Uluslararası Koalisyon Güçleri Yardımcı Komutanı Robert Jones, uluslararası koalisyonun hizmet çalışmaları ve siyasi açıdan Reqa Sivil Meclisi’ne destek vereceğini açıkladı.

Reqa Sivil Meclisi Binası’nda düzenlediği basın açıklamasında konuşan Uluslararası Koalisyon Güçleri Yardımcı Komutanı Robert Jones, Reqa Sivil Meclisi’ne destek vermelerinin önemli olduğunu söyledi.

Jones meclisi ziyaretlerindeki amacın 73 devletten oluşan uluslararası koalisyonun Reqa Sivil Meclisi’ne destek vermek olduğunu söyledi.

Reqa’nın inşası ve kente giriş yapan göçmenler için yardım edeceklerini belirten Jones, uluslararası koalisyonun siyasi alanda Reqa Sivil Meclisi’ne destek olacağını aktardı.

Uluslararası Koalisyon Güçleri Yardımcı Komutanı Robert Jones ilk kez ziyaret gerçekleştirdiği Reqa Sivil Meclisi’nde 3 ayrı görüşme gerçekleştirdi. İlk toplantısını meclise bağlı Eğitim Komitesi’yle gerçekleştiren Jones, sırasıyla Yardım Komitesi ve Meclis Eşbaşkanlığı ile bir araya geldi.

Görüşmelerde meclisin genel durumu, kentin özgürleştirilmesinin ardından eğitim çalışmalarının örgütlenmesi ve göçmenlere yapılacak yardımlar ele alındı.

Görüşmeden sonra ANHA’ya konuşan Reqa Sivil Meclisi Üyesi Omer Elûş, koalisyon güçlerinin hizmet çalışmalarında ve siyasi alanda meclise destek vereceğini söyledi.

Elûş ayrıca Robert Jones’un, Reqa Sivil Meclisi’nin dünya kamuoyunda önemli bir yere sahip olduğunu söylediğini belirtti ve toplantıların olumlu geçtiğini dile getirdi.