KCDK-E Rojava Devrimi'ni kutladı

Rojava Devrimi'ni kutlayan KCDK-E, herkes devrime sahiplemeye ve kutlamalara katılmaya çağırdı

Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), 19 Temmuz 2012 yılında önce Kobanê’de ardından Cizre ve Efrin’de ilan edilen Rojava Devrimi’ni Kürdistan halklarına ve insanlığa kutladı.

KCDK-E, Rojava Devrimi’nin kimliklerin, farklılıkların, inançların, renlerin ortak yaşamda özgürce buluştuğu özgür kadın devrimi olduğunu belirterek, “Tüm halklara, kimliklere ve kadınlara bin kez kutlu olsun” dedi.

KCDK-E açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“Egemenler kendi çıkarları için oluşturdukları sınırlarla Kürdistan’ı dörde bölerek on yıllardır katliam, asimilasyon ve inkar politikaları yürüterek Kürt halkını kimliksizleştirmek istemişlerdir. Sömürgeci devletler bu inkar ve imha politikalarını emperyalist güçlerin desteği ile sürdürmüşlerdir. Bu güçler her alanda sürdürdükleri politikalarla kimlik ve inançlar arasındaki çelişkileri derinleştirerek bunu çatışma ve savaşlarla büyüterek kaosu bölgede daha da derinleştirmişlerdir.

Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’ın Demokratik Ulus paradigması ile tüm kimliklerin, inançların özgür, eşit ve ortak yaşamını geliştirerek Ortadoğu halkların insanlığın umudu olan Rojava Devrimi ile hayat bularak yeni bir umut ve tek çözümün adresi oldu. 

19 Temmuz Devrimi, 3. Dünya Savaşı’nın merkezi olan Ortadoğu’da ağır toplumsal ve ulusal sorunlara tek çözüm yolu olması nedeniyle de, 21. yüzyıl devrimi olarak şimdiden insanlık tarihinde yerini almıştır.

Rojava Devrimi şimdide Suriye’deki tüm halklar ve inançlarla ortaklaşarak oluşturulan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu hedefi ile Suriye ve Ortadoğu’nun çözüm modeli, tüm farlılıkların demokratik bir sistemin inşasında öncüsü düzeyine ulaşmıştır. 

Rojava Devrimi hem inşa ettiği model ve hem de AKP iktidarının yarattığı DAİŞ’e karşı yürüttüğü mücadele ile insanlığın umudu olmuş ve bu yüzden tüm insanlığın sempatisini kazanmıştır. Tüm ülkelerde insanlık adına Rojava Devrimi’ne katılan enternasyonal devrimciler insanlık adına halkların geleceğini inşa etme devrimine katılıyorlar ve savunma mücadelesini destekliyorlar. Rojava Devrimi artık evrensel bir model ve alternatif olarak insanlık devrimine ışık tutuyor ve umut veriyor. 

AKP-MHP faşizmi Kürt düşmanlığı politikasını şimdide Efrin’e saldırarak Rojava’ya taşımaktadır. DAİŞ zihniyetli AKP, Rojava Devrimi’nin yarattığı özgürlükçü ve eşitçilikçi sistemi kendi tekçi-ırkçı sistemi için tehlike olarak görmektedir. Bu nedenle bu değerlere saldırmaktadır. Öyle ki Rakka’da zora düşen DAİŞ’e alan açmak için tüm kirli siyasetini Rojava’da hayata geçirmek istemektedir. 

Bu nedenle Rojava Devrimi’ni sahiplenmek tüm Kürdistan’ın bir bütün olarak değerlerini korumak ve insanlık değerlerini sahiplenmek anlamına gelmektedir. 

KCDK-E olarak Rojava Devrimi’nin yaratılmasında emeği geçen herkesi saygı ve minnetle anarken bu mücadeleye sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz. Rojava Devrimi’ni sahiplenmek tüm yurtsever Kürtlerin ve ilerici insanlığın temel onur görevi olarak görerek herkesi Rojava Devrimi’nin özüne uygun biçimde kutlamaya davet ediyoruz.“