KCK: Suriye halkları DKSF etrafında birleşmeli

KCK: Rojava Devrimi’nin 5. yıldönümünde Suriye'nin tüm halklarını Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu etrafında birleşip Suriye'yi demokratikleştirerek Ortadoğu'yu tarihine yakışır biçimde yeniden güçlendirme hamlesine katılmaya çağırıyoruz.

Rojava Devrimi’nin 5’inci yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, “Demokratik ulusa dayalı bu demokratik devrim modeli Türkiye'deki AKP iktidarının tek millet ve tek vatana dayalı soykırımcı ulus devlet zihniyeti ve pratiğini soykırımcılar mezarlığına göndereceği için bu kadar saldırılmaktadır” dedi.

KCK’nin açıklaması şöyle: “Rojava Devrimi’nin 5. yılında Önder Apo çizgisinde gerçekleşen Rojava Devrimini kutluyor; bu devrimin gerçekleşmesinde, kalıcılaşmasında rol oynarken şehit düşen binlerce Kürt, Arap, Asuri-Süryani savaşçıyı ve enternasyonalist devrimcileri saygı ve minnetle anıyoruz. Rojava Devrimi’nin demokratik Suriye ve demokratik Ortadoğu ile taçlanacağı inancını bir kez daha vurguluyoruz.

Rojava Devrimi, Ortadoğu'nun içine sokulmak istendiği bir karanlıkta halkların kurtuluş umudu olarak doğmuştur. Milliyetçiliğin, mezhepçiliğin ve dinsel fanatizmin halkları ve toplumları birbirine düşürerek Ortadoğu'yu zayıflattığı ortamda Rojava Devrimi demokratik ulus zihniyeti ve demokratik konfederalizme dayalı toplumsal sistemiyle Ortadoğu halklarını barış içinde güçlendirecek bir siyasi model ortaya çıkarmıştır. Şu anda tüm Ortadoğu halklarının sorunlarına ilaç, çare Rojava Devrimi ve Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu modelidir. Bunun dışında başta Suriye olmak üzere Ortadoğu halklarını barış, demokrasi ve özgürlükler içinde yaşatacak başka bir zihniyet ve siyasi sistem bulunmamaktadır. Bu açıdan Rojava Devrimi tüm Ortadoğu halklarının devrimidir; Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu tüm Ortadoğu halklarını barışa götürecek ve güçlendirecek toplumsal ve siyasal sistemdir.

Rojava Devrimi ve Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu Suriye'nin geleceğini aydınlatmakta, Suriye’de yaşanan çıkmaza bir çözüm alternatifi olmaktadır. Araplar, Kürtler, Asuri-Süryaniler, Türkmenler, Çeçenler; Êzidî, Alevi, Şii, Sünni, İsmaili tüm etnik ve inanç toplulukları Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu içinde demokratik konfederal toplumsal örgütlülükle kendi özerkliklerini kardeşlik içinde yaşamaktadırlar. Bu temelde Suriye'nin demokratik birliğini güçlendirmektedirler. Şu anda Suriye'nin demokratik birliğini güçlendiren tek siyasi proje Demokratik Kuzey Suriye Federasyonuna ait bulunmaktadır. Böylece Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu halkları milliyetçilik, mezhepçilik ve fanatik dincilikle böl-yönet politikasına karşı Demokratik Ulus zihniyetiyle birliği güçlendirme politikası ve projesini yaşamsallaştırmaktadırlar. Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu bu karakteriyle de sadece Suriye'nin değil, tüm Ortadoğu halklarının kurtuluş umudu haline gelmiştir.

Rojava Devrimi’nin yıldönümünde soykırımcı sömürgeci AKP iktidarının Demokratik Kuzey Suriye Federasyonunu bir terör devleti olarak tanımlayıp hedef göstermesi, Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu modelinin Ortadoğu'da bir demokratik devrim hamlesi olması nedeniyledir. Demokratik ulusa dayalı bu demokratik devrim modeli Türkiye'deki AKP iktidarının tek millet ve tek vatana dayalı soykırımcı ulus devlet zihniyeti ve pratiğini soykırımcılar mezarlığına göndereceği için bu kadar saldırılmaktadır. Dünya da biliyor ki şu anda DAİŞ ve benzeri insanlık dışı çeteleri besleyip büyütüp halklara saldırtanlar, Türkiye'yi terör destekçisi haline getirerek tüm Avrupa’dan ve Ortadoğu halklarından tecrit edenler AKP iktidarıdır; onun faşist şefi Tayyip Erdoğan’dır.

AKP-MHP iktidarı ve onun faşist şefi Tayyip Erdoğan Efrîn kantonunun demokratik karakterinden korkmaktadır. Bu nedenle Efrîn’i işgal tehdidinde bulunmaktadır. Böylece demokrasi ve özgürlük düşmanı olduğunu, Kürt düşmanı olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Tayyip Erdoğan ve AKP'nin Kürt düşmanlığı bugün kendini en azgın biçimde demokrasi ve özgürlük düşmanı olarak dışa vurmaktadır.

Rojava Devrimi’nin 5. yılında bir kere daha vurgulamalıyız ki, tüm Kürt halkı ve Ortadoğu'nun demokrasi güçleri Rojava Devrimi ve Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu’nun yanındadır. Eğer faşist Tayyip Erdoğan Efrîn’e el uzatmaya kalkarsa, o da ruh ikizi DAİŞ gibi Efrîn devrimci güçleri ve dünya halkları ve demokratik güçleri tarafından yenilgiye uğratılacaktır. Tayyip Erdoğan ve AKP'nin yenilgisi, AKP iktidarı ve onun faşist şefinin sonu da olacaktır.

Rojava Devrimi’nin 5. yıldönümünde Suriye'nin tüm halklarını Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu etrafında birleşip Suriye'yi demokratikleştirerek Ortadoğu'yu tarihine yakışır biçimde yeniden güçlendirme hamlesine katılmaya çağırıyoruz.”