Kobanê’de şehitler için taziye çadırı

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, Şehîd Dicle Şehitliği’nde 4 şehit için taziye çadırı kurdu.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, Şehit Koçero Batman, Zinarê Reş, Jîna Emînî ve Nagihan Akarsel için bugün Kobanê’deki Şehîd Dicle Şehitliği’nde taziye çadırı kurdu.

Fırat Bölgesi’nden yüzlerce kişinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil ve askeri kurum, meclis, komün ve ilçe üyeleri taziye çadırına aktı.

Şehitlerin fotoğraflarıyla donatılan taziye çadırındaki anma saygı duruşuyla başladı. Ardından konuşma yapan Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Eyşe Efendî, “Kederli günler yaşıyoruz. Her ay bir diğerinden daha önemli geçiyor. Fakat buna rağmen başımızı eğmiyoruz. Çünkü şehitlerin fedakarlıkları sayesinde yaşıyoruz” dedi.

Rojhilatê Kurdistan’da özgürlük isteyenlerin bugün korkunun duvarlarını yıktığını ve İran rejimine başkaldırdığını belirten Eyşe Efendî, şöyle devam etti: “Şu ana kadar kimse onlara yardım etmedi. Sadece onlar İran rejiminin mermilerine karşı duruyor. Kürtler de aynı şekilde özgürlüğü için baskıcı rejimlerin mermilerine karşı duruyor.”

‘BU TOPRAKLAR ÖZGÜRLÜK İSTEYENLERİNDİR'

PYD Fırat Bölgesi üyesi Salih Nûh, “Kürt halkı son sözünü söyledi. Önder Öcalan ve şehitlerinin izinde yürüyecek, Kürdistan dağlarında direnen çocuklarına sahip çıkacak. Yenilgiyi kabul etmeyecek, Türk devleti ve ajanlarının planlarına yanıt verecek” dedi.

“Şehitler mücadelemizin gerçekliğidir” diyen Salih Nûh, hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını ve şehitlerin kazanımlarına layık olacaklarını söyledi.

Salih Nûh, “Bizden önceki devrimler boşa çıktı fakat bizim devrimimiz farklıdır. Demokratik ulus projesi bizim ve bölge halkının güvenliğini sağlayacak. Bu toprak özgürlük isteyenlerindir, zayıf kişilerin aramızda yeri yoktur” dedi.

QSD komutanlarından Zinar Kobanê ise “Şehit Koçero, gerçek bir komutan ve Kobanê Direnişi’nin öncüsüydü. Bu doğrultuda kazandık ve Kobanê sahiplerine kaldı” ifadelerini kullandı.

Kürt halkının tüm serhildanlarının ihanetten dolayı başarıya ulaşmadığına işaret eden Zinar Kobanê, “Rojava Devrimi boşa çıkmayacak. Çünkü zemini sağlam ve mücadeleci halkı Önder Öcalan’ın felsefesini esas alıyor” dedi.

Konuşmasının sonunda bölge halkına QSD’ye destek vermesi çağrısı yapan Zinar Kobanê, “Bize dönük özel bir savaş yürütülüyor. Bu toprakları savunmak herkesin görevi” şeklinde konuştu.