Komutan Çiya sonsuzluğa uğurlandı

YPG komutanlarından Çiya Agir, Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen görkemli bir törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Kobanê Kantonu’nda yüzlerce yurttaş, Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG komutanlarıdan Nebî Şêxo’yu (Çiya Agir) görkemli bir tören son yolculuğuna uğurladı.)‬ ‫‬

Şehidi uğurlama merasimi askeri törenle başladı. Ardından konuşma yapan YPG komutanlarından Berxwedan Kobanê başta şehidin ailesi olmak üzere bütün Kuzey Suriye halkına başsağlığı dileyerek şöyle konuştu: “Şehit Çiya, Rojava Devrimi’nin ilk günlerinde YPG saflarında yerini almış ve öncü rol oynamıştır. Birçok operasyon ve hamlede yer alan Şehit Çiya birçok kez yaralanmıştır. Önce komutanlık sonra YPG Genel ilişkiler Bürosu Yönetimi Üyeliği yapmıştır. Halkların birliği için önemli rol oymamış, halkların özgürlüğü için canını feda etmiştir. Onun intikamını alacağımızın ve mücadelesini devam ettireceğimizin sözünü yineliyoruz.”

Törende konuşma yapan bir diğer isim olan TEV-DEM Üyesi Ferhad Dêrik de şehidin ailesine başsağlığı dileklerini iletti ve şehitlerin mücadelesiyle Rojava’da büyük kazanımlar elde edildiğini söyledi.

Şehit Çiya’nın babası Mihemed Nebo da bütün Kürdistan halkına ve şehidin mücadele arkadaşlarına başsağlığı dileyerek, “Şehit Çiya halkların özgürlüğü için canını feda etti. Şehitlerimizin amaçlarını gerçekleştirmek için onların yolundan ilerleyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Tören sonunda Şehit Çiya’nın naaşı sloganlarla toprağa verildi.