'Komutan Ebu Emced’in yolundan gideceğiz'

Minbic Askeri Meclisi, "Şehit Komutan Ebu Emced’in yolu, ahlak ve kahramanlığını sürdüreceğiz" dedi.

Minbic Askeri Meclisi, Genel Komutan Ednan Ebu Emced'in dün akşam Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit olması üzerine yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tüm Rojava-Kuzey Suriye ve özellikle Minbic halkı, Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Ednan Ebu Emced’in yoldaşlarıyla birlikte Reqa’da teröre karşı savaşırken şehadete ulaştığı bilgisini duydu. Şehit Ednan Ebu Emced arkadaşları ve toplum içinde kahramanlığı, fedakarlığı ve nezaketiyle tanınıyordu. Ebu Emced özgürlük yolunu sürdürmek ve mücadeleyi yükseltmekte asla geri adım atmadı ve arkadaşlarının yolunu takip ederek şehadete ulaştı.

'TARİHİ DİRENİŞTE YER ALDI'

Suriye krizinin başlangıcından beri diktatörlüğe karşı cephelerde savaştı. Halep’te rejime karşı savaştı ve Kiwîris bölgesindeki direnişi ve kahramanlığı hâlâ canlıdır. Ardından Suriye’ye yönelerek El Qesîr savaşına katıldı. Ayrıca Cebhet El Ekrad devrimcilerine de destek veriyordu ve Cebhet El Ekrad’ın Halep’teki kurucularından biriydi. Yoldaşı Ebu Leyla ile Minbic’den Kobanê’ye giderek arkadaşlarıyla tarihi Kobanê direnişinde kahramanca yerini aldı.

Kahraman Ebu Emced, terörün sona ermesi için asla geri adım atmadı ve Kobanê’den Gire Spi, Eyn İsa, Sirin, Şedade, Hol, Tişrin Barajı ve Minbic kentinde zafer bayrağını yükseltti ve Askeri Meclis’deki arkadaşlarına Tebqa ve Reqa’da teröre karşı savaş sözü verdi. Ayrıca Ebu Emced QSD kurucularından biriydi. Ebu Emced yoldaşlarıyla birlikte tarihi canlandırıyordu, Reqa kenti üzerindeki karanlığın sonlanmasını istedi ve bu uğurda Reqa mahallelerinde şehit oldu."

'YOLUNDAN GİDECEĞİZ'

Açıklamanın sonunda, "Komutah Ebu Emced’in Minbic Askeri Meclisi’ndeki yoldaşları olarak Rojava- Kuzey Suriye halkımıza, özellikle ailesine ve Minbic halkına başsağlığı diliyoruz. Halkımıza söz veriyoruz ki teröre karşı Şehit Komutan Ebu Emced’in yolu, ahlak ve kahramanlığını sürdüreceğiz" mesajı verildi.