KONGRA-GEL: 19 Temmuz Devrimi'ni daha güçlü sahiplenelim

KONGRA-GEL, 19 Temmuz Devrimi'ni kutlayarak, devrimi daha güçlü sahiplenme çağrısında bulundu.

KONGRA-GEL, Erdoğan’ın Kürt düşmanlığına dayalı politikaları bugüne kadar nasıl boşa çıkarıldıysa, Efrîn'e yönelik saldırılar da aynı akıbete uğrayacaktır" dedi.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, 19 Temmuz Devrimi'nin beşinci yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı mesaj yayımladı.

'ÖNDER APO'NUN PARADİGMASININ ZAFERİ'

"19 Temmuz Devrimi’nin 5. yıl dönümü, devrimin önderi Rêber Apo, Rojava ve Suriye halkları başta olmak üzere tüm Kürdistan halklarına ve insanlığa kutlu olsun. Aynı zamanda bir kadın devrimi olan 19 Temmuz Devrimi'nin tüm kadınlara kutlu olmasını diliyoruz" diye başlayan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Devrimin 5. yıl dönümü vesilesiyle, canlarını halklarımızın özgür aydınlık geleceği uğruna feda eden kahraman devrim şehitlerini saygı ve minnet ile anıyor, anılarına bağlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Dünyanın farklı coğrafyalarından gelerek devrime katılan ve Rojava Devrimi'ni ilerici dünyanın ilgi odağı haline gelmesinde rol oynayan enternasyonalist devrim şehitlerini de bu vesileyle saygıyla anıyoruz.

19 Temmuz Devrimi, kadın özgürlükçü demokratik toplum paradigmasının zaferidir. Önder Apo’nun demokratik ulus ve demokratik toplum perspektiflerinin devrimle yaşamsallaşmasıdır. 19 Temmuz Devrimi, dünya savaşlarının merkezi olan Ortadoğu’da halkların yaşadığı en ağır toplumsal ve ulusal sorunlara tek çözüm yolu olması nedeniyle de, 21. yüzyılın devrimi olarak şimdiden insanlık tarihinde yerini aldı.

'BELİRLEYİCİ ROL OYNAYAN DÜZEYDE'

19 Temmuz 2012’de başlayan Rojava Devrimi süreci, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu adımı ile daha da büyüyerek, günümüzde Demokratik Federal Suriye’nin inşasında belirleyici rol oynayan bir düzeye ulaştı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) öncülüğünde, DAİŞ’in bölgeden tamamen temizlemesini hedefleyen Reqa hamlesi ile süreç çok önemli bir aşamaya gelmiştir. Reqa’nın özgürlüğü ile Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu yeni bir aşamaya girecek ve demokratik Suriye’nin inşasına yönelik stratejik hedefine tam kilitlenecektir.

'ERDOĞAN EFRÎN'DE KAYBEDECEK'

DAİŞ’i bitiren QSD güçlerinin başarısı karşısında paniğe kapılan Türk devleti, bu süreci sabote etmek amacıyla Efrîn bölgesine yönelik saldırılarını yoğunlaştırmış bulunuyor. Erdoğan’ın Kürt düşmanlığına dayalı politikaları bugüne kadar nasıl boşa çıkarıldıysa, Efrîn'e yönelik saldırılar da aynı akıbete uğrayacaktır.

Halkların ortak devrimi olan bu tarihsel süreçte öncü rollerini oynayan YPG ve YPJ güçleri başta olmak üzere tüm QSD bileşenlerini içtenlikle selamlıyor, büyük bir fedakarlık ve inançla yürüttükleri mücadelelerinde üstün başarılar diliyoruz.

Halklarımızın aydınlık ve demokratik geleceğine öncülük eden özgürlük savaşçıları, sömürgeci oligarşik devletlerin ve onların barbar işbirlikçilerinin yarattığı vahşete karşı, halklarımızı özgür ve demokratik yaşama kavuşturan kahramanlar olarak şimdiden insanlığın vicdanında yerlerini aldılar."

KONGRA-GEL, mesajının sonunda ise "Halklarımızı ve tüm dünya kamuoyunu, insanlık değerlerini savunan ve koruyan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Devrimi'ni daha güçlü bir şekilde sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.