Kongreya Star'dan Zînî Wertê açıklaması

Kongreya Star, Güney Kürdistan’ın Zînî Wertê alanı etrafında yaşanan gerilime dikkat çekerek, KDP’yi ‘birakujî’ye yol açacak adımlardan kaçınmaya çağırdı. Kongreya Star sorunun siyasi diyalogla çözülmesini istedi.

Kongreya Star, Maxmur’a yönelik ambargo, Türk devletinin hem Maxmur’a hem gerilla alanlarına yönelik hava saldırıları ile geçtiğimiz günlerde Efrîn’de 80 yaşındaki bir annenin katledilmesini kınadı.

Zînî Wertê etrafında yaşanan gerilimin Kürt birliği ve özgür geleceği açısından demokratik kamuoyunda kaygı yarattığını ifade eden Kongreya Star, “Bu gelişmelerin kısa, orta ve uzun vadede Kürt değerlerini hedeflediği son derece açıktır” dedi.

Açıklamada, “Güney Kürdistan’da 1990’lı yılından beri Türk devletine açılan işgal zeminleri eğer bu gidişat durdurulamazsa kalıcılaşacak ve Güney Kürdistan’ın tümüne yayılacaktır” uyarısı yapıldı.

Bunun Kürt halkı ve onun özgürlüğü için savaşan tüm güçler açısından son derece riskli ve tehlikeli durumlar yaratacağını belirten Kongreya Star, “KDP, YNK ve PKK’nin ortak zeminlerde buluşarak, siyasi diyalogu geliştirmelerini ve bu sorunu çözmelerini bekliyoruz” diye kaydetti.

Ulusal birlik çalışmalarının acilen gündeme alınmasını isteyen Kongreya Star, özellikle KDP’yi ‘birakujî’ye yol açacak adımlardan uzak durmaya çağırdı.

Kongreya Star, “Tüm Kürdistanlı yurtsever, demokrat, solcu, sosyalist, aydın, sanatçı, sivil toplum ve kadın hareketlerini, aşiret ve inanç önderlerini yaşanan sürecin Kürtler arası bir iç savaşa dönüşmemesi için çabalarını, eylemlerini yükseltmeye çağırıyoruz” diye ekledi.

“Güney Kürdistan halkımızın KDP ve Türk devletinin ortak planlaması temelinde Zînê Wertê’ye güç yığması karşısında gösterdikleri duyarlılığı selamlıyoruz” diyen Kongrera Star, şöyle noktaladı:

“Kürdistanlı tüm siyasi, demokratik güçleri Türklerin işgalci, Kürt birliğini engelleyici ve soykırımcı politikalarını teşhir etmeye ve karşısında örgütlü mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”