Kuzey Suriye artık 3 federal bölgeden oluşuyor

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu, yeni çıkarılan İdari Bölgeler Yasası’na göre yapılandırıldı. Yeni yapılandırma 3 federal bölgeden oluşuyor. Federal bölgeler ise 6 kantona ayrılmış durumda.

Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi, demokratik ilkeler çerçevesinde hizmet çalışmaları, ekonomi, kültürel ve bütün alanlarda toplumun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla İdari Bölgeler Yasası çıkardı.

Özerk yönetim yapısına sahip federal bölgeler coğrafik, ekonomik ve kültürel ortaklıkların olduğu bölgelerden oluşuyor.

Kuzey Suriye Federasyonu’nun federal bölgeleri şu şekilde:

Cizre Federal Bölgesi: Hesekê, Dirbesiyê, Serekaniyê ve Til Temir bölgelerinden oluşan Hesekê Kantonu ile Qamişlo ve Derik bölgelerinden oluşan Qamişlo Kantonu.

Fırat Federal Bölgesi: Kobanê kent merkezi ve kent merkezine bağlı mezra, köy, belde, ilçeler ile Şêran İlçesi ve Qenaya İlçesi’nden oluşan Kobanê Kantonu ile Girê Spî Eyaleti ve eyalete bağlı mezra, köy ve beldeler ile Eyn İsa ve Siluk İlçeleri’nden oluşan Girê Spî Kantonu.

Efrin Federal Bölgesi: Efrin, Cindirês ve Raco bölgelerinden oluşan Efrin Kantonu ile Şehba Bölgesi ve Ehrez, Fafîn, Kefer Naya ilçelerinden oluşan Şehba Kantonu.

İdari Bölgeler Yasası, Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi’nin 27-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlediği toplantıda kabul edilmişti.