Minbic karanlığı üzerinden attı

Minbic Sivil Meclisi Eşbaşkanı Zeynep Qenber, DAİŞ işgalinden kurtulan Minbic'in bir sene içinde üzerindeki karanlığı atarak, tüm alanlarda yaşamın yeniden ördüğüne dikkat çekti.

Minbic Sivil Meclisi Eşbaşkanı Zeynep Qenber, DAİŞ işgalinden kurtulan Minbic'in bir sene içinde üzerindeki karanlığı atarak, tüm alanlarda yaşamın yeniden ördüğüne dikkat çekerek, “Bütün Suriye genelinde gelişmeye ve demokrasiye en açık şehir Minbic’tir" dedi.

Minbic Sivil Meclisi Eşbaşkanı Zeynep Qenber “Minbic’i özgürleştirme hamlesinde, askeri meclis bir köyü özgürleştirdikten sonra, köylülerin geri dönüşü ve hizmeti için, köylerde çalışma başlatıyorduk. 15 Ağustos 2016’da şehir tümden özgürleştikten sonra, meclis kurmak için de zemin oluştu” dedi.

Bir sene içinde Minbic halkı karanlığı üzerinden attı ve renklendi diyen Qenber “Halkın ve çocukların üzerindeki karanlığı kaldırana kadar birçok çalışma yaptık. Çocuklar için üç sene az değil. Çocuklar okula gitmek yerine ölüm ve kafa kesmeye şahit oluyordu. DAİŞ çeteleri çocukları kana alıştırmaya çalışıyordu. DAİŞ çeteleri bütün okulları askeri noktalara dönüştürmüştü ve zaten birçok okulu da yıkmıştı. Minbic halkının desteğiyle okulları yeniden açtık. Bununla birlikte çocuklar belki ölüm sahnelerini unutup, çocukluklarına dönebilirler” dedi.

Zeynep Qenber Minbic şehri için de şunları soyledi: “Bütün Suriye genelinde gelişmeye ve demokrasiye en açık şehir Minbic’tir. Minbic DAİŞ’e karşı gelmiş ilk şehirlerin başında yer alıyor. Şehir DAİŞ istilası altındayken bile yüzlerce kişi şehir meydanında toplanıp DAİŞ'e karşı çıktı. Sonra da DAİŞ birçoğunu katletti. Ama bu karşı çıkışı cüretkar bir adım olarak nitelendirebiliriz. Minbic’in özgürleştirilmesinin üzerinden bir sene geçti ve eğitim, özsavunma, meclis kurma, özyönetim, sağlık ve ekonomi alanlarında büyük ilerlemeler yaşandı."