Minbic ve Girê Spî şehitlerini uğurladı

Girê Spî ve Minbic Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen savaşçıları sonsuzluğa uğurladı.

Minbic’de yüzlerce kişi Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Ebdulrehim Rehim ve Eli Mele’yi son yolculuklarına uğurladı.

Şehitlikte düzenlenen törende Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwiş, Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Nezife Xelo, kentteki sivil toplum örgüt üyeleri de hazır bulundu.

Askeri törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi adına Fatma Debaa, Minbic Askeri Meclisi Resmi Sözcüsü Şervan Derwiş ve şehitlerin aileleri konuşma yaptı.

Konuşmacılar savaşçıların DAIŞ çetelerine karşı direnişine dikkat çekerek QSD savaşçılarının tüm gücüyle Reqa’da ilerlediğini belirtti. Arıca şehitlerin yolunu takip ederek demokratik Suriye inşasını gerçekleştireceklerine söz verdi.

Törenin sonunda savaşçıların şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Ardından savaşçılar sloganlar eşliğinde defnedildi.

Girê Spî ve Eyn Îsa halkı da Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Mihemed Mehmud ve Yasir Reqa’yı Şehit Mehmud Tume Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurladı.

Uğurlama töreninde Özerk Yönetim, Reqa Sivil Meclisi, TEV-DEM temsilcileri, Öz Savunma Güçleri ve YPG/YPJ savaşçıları da hazır bulundu.

Düzenlenen askeri törenin ardından Girê Spî Özerk Yönetim Eşbaşkanı Zelîxe Ebdî, Şehit Aileleri Meclisi’nden Wehid Ebdullah ve QSD komutanlarından Ebdullah Cilqef konuşma yaptı.

Konuşmacılar şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek şehitlerin yolunu takip edeceklerine söz verdiler.

Törenin sonunda savaşçıların şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehitler sloganlar eşliğinde toprağa verildi.