MSD, Minbic’in kurtuluş yıl dönümünü kutladı

Demokratik Suriye Meclisi, Minbic’in kurtuluşunun 1. yıl dönümünü kutladı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Minbic’in geçen yıl 15 Ağustos’ta QSD’nin desteğiyle Minbic Askeri Meclisi savaşçıları tarafından DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin 1. yıl dönümü vesilesiyle açıklama yapt

Açıklamada, "Bugün Minbic’in kurtuluşunun 1. yıl dönümüdür. Bu, kurtarıcıların göğsünde bir armağan ve özgürlüğü sağlamak için canını feda eden şehitlerin başında bir taçtır. Bu kurtuluş halkımıza, kanlarıyla fedailiğin en yüksek derecedeki örneğini sergileyen Minbic Askeri Meclisi ve QSD savaşçılarına kutlu olsun” denildi.

SİVİL MECLİSLER VE YÖNETİM SELAMLANDI

Açıklamada, halk tarafından Minbic Sivil Meclisi’nin kurulmasının, kentin yönetim ve örgütlenmesinde doğru bir yöntem olduğuna da dikkat çekildi.

MSD, aktif bir şekilde çalışmalarına başlayan, yüzlerce yurttaşı ağırlayan ve QSD ile MSD’nin işbirliğiyle bölgenin özgürleştirilmiş alanlarında yaşam koşullarını düzeltmeye çalışan Reqa Sivil Meclisi’nin de benzer bir umudu doğurduğuna vurgu yaptı.

Minbic’in mevcut yönetiminin desteklendiğinin kaydedildiği açıklamada, bu desteğin federasyon sistemine göre demokratik bir Suriye inşa edilene dek devam edeceği belirtildi.