MSD: Rojava devrimi ile büyük kazanımlar elde edildi

MSD: 19 Temmuz Rojava Devrimi ile büyük kazanımlar elde edilmiştir. Suriye’de ve bölgesel düzeyde zulme karşı savaş yürütülmüş ve demokrasi, halkların kardeşliği, ortak yaşam ve yeni insan inşasında büyük kazanımlara ulaşılmıştır.

19 Temmuz Rojava devriminin 5’inci yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan Demokratik Suriye Meclisi, “Rojava Devrimi, özgürlük ve demokrasiye ulaşmak isteyen Ortadoğu’daki bütün kurtuluş hareketlerinin sesi oldu” dedi.

MSD açıklaması şöyle: “Ortadoğu ve Suriye toplumu, egemen sistemlerin politikaları yüzünden baskı içinde yaşamış ve birçok haktan mahrum kalmıştır. Buna karşın yaşamın her alanında devrime ve ortak, özgür bir yaşamın yeniden inşa edilmesine gerek vardı. Rojava Devrimi’nin başlamasıyla bu gerçekleşmiştir. Rojava Devrimi, özgürlük ve demokrasiye ulaşmak isteyen Ortadoğu’daki bütün kurtuluş hareketlerinin sesi oldu.

Demokratik Suriye Meclisi olarak Rojava Devrimi’ne sahip çıkacağımızı ve zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz. Bu kutsal günün bütün halklara kutlu olmasını diliyoruz.

19 Temmuz Rojava Devrimi ile büyük kazanımlar elde edilmiştir. Suriye’de ve bölgesel düzeyde zulme karşı savaş yürütülmüş ve demokrasi, halkların kardeşliği, ortak yaşam ve yeni insan inşasında büyük kazanımlara ulaşılmıştır. Bu kazanımların edinilmesinde kadınların ve gençlerin büyük bir emeği var. Rojava Devrimi, halkların yılmaz iradesiyle galip gelmiştir.

Son olarak Erdoğan ve ona bağlı gruplar Şehba bölgesi ve Efrîn Kantonu’nu işgal etmek istemektedir. Ancak buna karşılık Demokratik Suriye Federasyonu projesinin zafere ulaşacağına ve halkımızın güven içinde yaşayacağına dair inancımız tamdır.

Şehîd namirin

Zafer halklarımızındır.”