MSD: SUK devrimi geriletmek istiyor

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), SUK'un Suriye devrimini geriletmek için PYD ve askeri güçlerin 'terör listesi'ne alınmasını istediğine dikkat çekti. MSD, "SUK bölgesel ve uluslararası güçlerin çıkarları temelinde hareket ediyor" dedi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Başkanlık Konseyi, Suriye Ulusal Koalisyonu’nun (SUK) PYD’yi ve Rojava-Kuzey Suriye bölgelerini savunan askeri güçlerin terör örgütleri listesine alınmasını istemesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Uluslararası Koalisyon’un DAİŞ terörünü bitirme adına, Suriye halklarının temsilciliğini yapan yegane aktif güç olan QSD’ye verdiği desteğin arttırdığı bir dönemde Suriye Ulusal Koalisyonu SUK’un (muhalefet) Suriye Devrimi’ni geriletmek, yolundan saptırmak ve Suriye halklarının özgürlük hedefinin gerçekleşmesini engellemek için bölgesel ve uluslararası güçlerin çıkarları temelinde hareket ettiğini görüyoruz” denildi.

'AHMAKÇA!'

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Tüm bunlara rağmen Suriye Koalisyonu üyeleri şimdiye kadar söz konusu grupların, rejime karşı olan devrimlerinin bir parçası olduğunu itiraf ettiler. Bugün, QSD ve müttefikleri olan Uluslararası Koalisyon’un büyük kazanımlar elde ettiği bir dönemdir. Suriye Koalisyonu, yeni bir Suriye hedefine ulaşmak adına Demokratik Özerk Yönetimi inşa etmek için çalışan, MSD’nin aktif bir bölümünü oluşturan Demokratik Birlik Partisi PYD’yi ve bölgeyi temsil eden parti ve güçlere gerçeklerle alakası olmayan ithamlarda bulunuyor.”

MSD, Suriye Koalisyonu’nun, Türkiye gibi bölge güçlerine bağlı olan ırkçı ve şoven basın aracılığıyla QSD ve YPG’yi terör listesine alma çabalarını ‘ahmakça’ bulduğunu vurgulayarak, şunları da kaydetti:

'ULUSLARARASI TOPLUMLA DAYANIŞMAYA DEVAM'

“Bu nedenlerden dolayı MSD olarak sonuna kadar uluslararası toplumla dayanışma ve işbirliği içinde olacağımızı ve terörü bitirmek için yürüttüğümüz mücadeleye bağlı olacağımızı belirtiyoruz. Halklarımıza karşı mezhebi karışıklıklar çıkaran muhalefet adındaki gruba karşı askeri, siyasi ve basın alanındaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kürt sorununa ve Demokratik Suriye Federasyonu temelinde çözümüne inanıyoruz. Aynı zamanda şiddet yanlısı güçlere ve teröre karşı başaracağımıza inanıyoruz.”