PYD: 19 Temmuz devrimi insanlık değerlerini koruyor

19 Temmuz Devrimi’nin yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan PYD, “19 Temmuz Devrimi, insanlık değerlerini koruma ve Suriye’de Kürtler başta olmak üzere dört parça Kürdistan’da çözümün teminatı olmuştur” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan PYD Genel Meclisi, 19 Temmuz Devrimi’ni insanlık değerlerini koruma devrimi ve Ortadoğu krizinin çözüm anahtarı olarak nitelendirdi.

19 Temmuz 2012’de Kobanê’de kıvılcımlanan devrim ardından Efrîn ve Qamişlo’ya ulaştığı belirtilen PYD açıklamasında, “Bu devrimle özgürlük ve demokrasi için önemli adımlar atılmış, Demokratik Ulus anlayışıyla Ortadoğu halklarının umudu ve Suriye, Kürdistan ve Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözüm teminatı olmuştur.

QSD ve YPG-YPJ güçleri her gün yeni zaferlere imza atmakta ve Kuzey Suriye topraklarını terörden kurtarmaktadır. Bu durum Türk devletinde, halklar arasında demokratik projelerin hayata geçmesi korkusunu yaratmış ve bu durumdan kaynaklı Efrin Kantonu ve Şehba’ya saldırılarını yoğunlaştırmıştır.

19 Temmuz Devrimi, insanlık değerlerini koruma ve Suriye’de Kürtler başta olmak üzere dört parça Kürdistan’da çözümün teminatı olmuştur. Bu vesileyle 19 Temmuz Devrim Şehitleri’nin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

19 Temmuz Devrimi’nin 5. yılı dolayısıyla Suriye’de ve dünyadaki bütün demokratik güçlere, Suriye’de yaşanan yıkım karşısında sorumluluk ruhuyla hareket etmeye çağırıyoruz” denildi.