QSD: Çetelerin gidiş-geliş yolları kapandı-YENİLENDİ

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesine ilişkin açıklama yapan QSD komutanlarından Rojda Felat: Nezlit Şihadê ve Hîşam Bin Ebdulmelik mahallelerinin kurtarılmasıyla çetelerin gidiş-geliş kapıları kapandı.

Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde doğu ve batı cephelerinin birleşmesine ilişkin açıklama yapan QSD komutanlarından Rojda Felat şöyle konuştu:

“Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde 66 gündür doğu ve batı cephelerinde devam etmektedir. Hamle çerçevesinde şimdiye kadar 12 mahalle kurtarılmıştır. Bugün gün içerisinde kentin güneyindeki Nezlit Şihadê ve Hîşam Bin Ebdulmelik mahalleleri de kurtarılmıştır.

Her iki mahallenin kurtarılması DAİŞ çeteleri için büyük bir darbe, bizim için de büyük bir zaferdir. Böylece çetelerin kent içindeki bütün gidiş-geliş kapıları kapanmış ve üzerlerindeki çember daralmıştır.

Bu süreç içerisinde 600’den fazla Reqalı sivil kurtarılmış, ihtiyaçları giderilmiş ve güvenli bir şekilde güvenli bölgelere nakledilmiştir.

Her iki cephenin birleşmesini şehitlerimiz, yaralılarımız ve bütün zorlu koşullara rağmen mevzilerde savaşan savaşçılarımıza kutluyoruz.”