Rakka’da 'terör hücreleri'ne operasyon

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Rakka’da sokağa çıkma yasağı ilan ettikten sonra kentteki “terör hücrelerine” karşı, Rakka İç Güvenlik Güçleri ile birlikte ortak operasyon başlattı. Çok sayıda “teröristin” yakalandığı bildirildi.

QSD Basın Merkezi yöneticisi Mustafa Bali, yaptığı açıklamada İç Güvenlik Güçleri ile birlikte kentteki uyuyan hücrelere ve kentte girdikleri tespit edilen çete gruplarına karşı ortak operasyon başlattıklarını söyledi.

Bali, “Son günlerde gerek Türk devletinin artan tehditleri, gerekse rejim yanlısı güçlerin kente girdikleri yönündeki açıklamalarla beraber Rakka’daki güven ortamını bozmaya çalışan terörist saldırı ve olaylar artmıştır. Bu durum kent halkında öfkeye sebep olmuş; DAİŞ çetelerinin faili olduğu bu terör saldırılarında çok sayıda sivil yurttaş yaşamını yitirmiştir” dedi.

Kentin çetelerden temizlendikten sonra halka teslim edildiğini hatırlatan Bali, saldırıların özellikle Türkiye ve Suriye rejiminin tehditleri ardından arttığında dikkat çekti.

Bali, “Bu bölgelerin yöneticileri tüm yurttaşlar tarafından kabul görmesi, halkın kendini yönetmesi ve demokratik iradesini ortaya koyması Türk devletinin çıkarlarına ters düşmüştür” dedi.

Açıklamada, “Belirtilen sebeplerden ötürü QSD güçleri olarak Reqa İç Güvenlik Güçleri’yle birlikte, kentin güvenliğini tehdit eden terör hücreleri ve gruplarına karşı ortak operasyon başlatılmıştır” ifadeleri dikkat çekti.

Operasyon çerçevesinde Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirten Bali, “Operasyonlar halen devam etmektedir” bilgisini paylaştı.

Bali, “Operasyon belli yer ve zaman çerçevesinde gerçekleşmektedir. Şimdiye kadar çok sayıda terörist yakalanmış, yüklü miktarda silah ve cephane ele geçirilmiştir. Ayrıca teröristlerle birlikte, Rakka’da yaşanan terör eylemlerinin sorumlularını ele veren belgeler de ele geçirilmiştir” dedi.