Reqa’da şehit düşen savaşçıların kimliği açıklandı

YPG Basın Merkezi yayınladığı açıklamada 17-19 Temmuz tarihlerinde Reqa’da sivilleri çetelerden kurtarma operasyonu sırasında şehit düşen savaşçıların kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi, Reqa’da sivilleri kurtarmaya operasyonu sırasında şehit düşen beş savaşçının kimlik bilgileri açıkladı. Şehit düşen savaşçılardan Şevîn Cûdî için ise “Kadın, çocuk tüm siviller; özellikle DAİŞ esareti altındaki Êzidî kadınların kurtarılması için büyük çaba sahibi olmuş ve bu çabalarını son ana kadar da sürdürmüştür” denildi.

YPG Basın Merkezi’nin açıklaması şu şekilde:

“Reqa şehrinin çetelerden temizlenmesi amacıyla YPG ve YPJ güçleri öncülüğünde başlatılan operasyon, tüm şiddetiyle sürüyor. Dört yandan kuşatmaya alınmış bulunan şehirde çatışmalar her geçen gün şiddetleniyor.

Şehir sakinleri DAİŞ çeteleri tarafından canlı kalkan olarak kullanılıyorlar ve operasyon, sivillerin can güvenliğini sağlamak amacıyla büyük bir dikkat ve hassasiyetle yürütülüyor. Şehrin dürt tarafındaki savaşçılar bu sivillerin kurtarılması için çabalamakta ve şimdiye kadar bunların birçoğu oradaki yoldaşların mücadelesi sonucu kurtarılmış bulunmaktadır.

17-19 Temmuz tarihleri arasında, burada bir grup yoldaşımız, sivilleri çatışma alnından kurtarıp güvenli bölgelere nakletmek isterken şehadete ulaşmıştır.

Bu arkadaşlardan Şevîn Cûdî yoldaş, Rojava’da parlayan ilk devrim kıvılcımları ile beraber saflardaki yerini almış, mücadele yaşamı boyunca pek çok yerde sorumluluk üstlenmiştir. Şevîn yoldaş faşizm ve bölgesel gericiliğe karşı verilen mücadelede kadın öncülüğünün güçlü bir temsilcisiydi. Bu bilinç ve kararlılıkla, Apocu kadın komuta kişiliğinin ölçülerini kişiliğinde somut hale getirmişti. Bu özellikler ile katıldığı her yeri geliştirmesini, oraya anlam ve yücelik katmasını bilmiş; bu yüzden geçtiği her yere iz bırakmıştır. En son olarak Reqa’daki Büyük Cenk’e komuta düzeyinde katılmış, Reqa cephesinin yönetiminde yer almıştır. Operasyonun başarılı seyri ve çetelere vurulan darbelerde önemli bir rol oynamıştır. Kadın, çocuk tüm siviller; özellikle DAİŞ esareti altındaki Êzidî kadınların kurtarılması için büyük çaba sahibi olmuş ve bu çabalarını son ana kadar da sürdürmüştür.

Şevîn arkadaşın emek, fedakarlık ve özverisiyle büyük katkılar sunduğu bu kazanımları koruma ve büyütmeyi devrimci bir görev olarak ele alıyor, mücadelesini bıraktığı yerden devam ettirme ve özgürlük hayallerini zaferle taçlandırma sözü veriyoruz. YPG ve YPJ olarak şehit düşen yoldaşlarımız şahsında tüm devrim şehitlerini saygı, minnet ve özlemle anıyor, anılarına bağlılık sözümüzü yineliyoruz. Şehitlerimiz, mücadele azmimiz ve yaşam rehberlerimizdir.

Şehitlerimizin kimlik bilgileri şöyle:

Şevîn Cûdî

Kod Adı: Şevîn Cûdî

Adı Soyadı: Kamîle Demir

Ana Adı: Meryem

Baba Adı: Elî

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqa / 18 Temmuz 2017

Amed Dêrezor

Kod Adı: Amed Dêrezor

Adı Soyadı: Ibrahîm El Elî

Ana Adı: Semîra

Baba Adı: Mihemed El Elî

Doğum Yeri: Dêrezor

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqa / 17 Temmuz 2017

Mazlum Hesekê

Kod Adı: Mazlum Hesekê

Adı Soyadı: Hesen Elî El Beya

Ana Adı: Kefa

Baba Adı: Tirkî

Doğum Yeri: Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Malha / 20 Temmuz 2017

El Şeris

Kod Adı: El Şeris

Adı Soyadı: Eyid El Ebid

Ana Adı: Suriya

Baba Adı: Qasim

Doğum Yeri: El Metab

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqa / 17 Temmuz 2017

Xalid Serêkaniyê

Kod Adı: Xalid Serêkaniyê

Adı Soyadı: Xalid Xelef

Ana Adı: Hedla

Baba Adı: Silêman

Doğum Yeri: Serêkaniyê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqa / 19 Temmuz 2017”