Reqa’da son durum: Kentin dört bir yanında çatışmalar yaşanıyor

Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçılar Reqa’nın birçok noktasında DAİŞ çetelerine ağır darbeler vurdu. Onlarca çete öldürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri-QSD’nin 6 Haziran tarihinde başlattığı Reqa’yı Özgürleştirme Operasyonu devam ediyor. Kentin yarısından fazlasını özgürleştiren savaşçılar ile DAİŞ çeteleri arasında çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

Reqa’daki çatışmalara ilişkin elde edilen son bilgiler şöyle:

Sabah saatlerinden itibaren Reqa’nın tüm cephelerinde QSD savaşçıları ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çarpışmalar yaşanıyor.

Rewda Mahallesi’nde devam eden çatışmalarda 23 çete öldürüldü. Ayrıca savaşçılar bomba yüklü bir aracı patlatarak imha etti. Bu mahallede yaşanan çatışmalarda 1 QSD savaşçısı şehit düştü, bir savaşçı da yaralandı.

Mansur Mahallesi’nde devam eden çatışmalarda 12 çete öldürüldü. 4 çete cenazesi silahlarıyla birlikte savaşçıların eline geçti. Çeteler bomba yüklü araçla saldırı girişiminde bulundu, savaşçılar aracı hedefine ulaşmadan imha etti. Burada 23’lük doçka silahı da imha edildi. Mahalledeki çatışmalarda 1 QSD savaşçısı şehadete ulaşırken 4 QSD savaşçısı da yaralandı.

Reşîd Mahallesi’nde devam eden çatışmalarda 15 öldürüldü. 6 çetenin cenazesi silahlarıyla birlikte savaşçıların eline geçti. Burada da çetelerin bomba yüklü aracı uzaktan patlatıldı. Bu mahallede ise 1 savaşçı şehit düşüt, 3 savaşçı da yaralandı.

Kentin kuzeybatısında yer alan Berîd Mahallesi’nde ise çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. Burada da 5 çete öldürüldü ve 2’sinin cenazesini silahlarıyla birlikte ele geçirildi. Yaşanan çatışmada 1 QSD savaşçısı şehadete ulaştı, bir savaşçı da yaralandı.

Nehda Mahallesi’nde de çatışmalar devam ediyor. Mahallede yaşanan çatışmalarda 17 çete öldürüldü ve 9 çete cenazesi cephaneleriyle birlikte savaşçıların eline geçti. Çeteler bomba yüklü bir aracı savaşçıların içinde patlatmak isterken araç uzaktan patlatılarak imha edildi. Mahallede yaşanan çatışmalarda 2 QSD savaşçısı şehit oldu, 2 savaşçı da yaralandı.

El Diriya Mahallesi’nde devam eden çatışmalarda 7 çete öldürüldü, 5’inin cenazesi silahlarıyla birlikte savaşçıların eline geçti.

Nezlet Şehadê Mahallesi’ndeki çatışmalarda çeteler savaşçıların bulunduğu mevzilere saldırdı. QSD savaşçılarının karşılık vermesiyle çıkan çatışmalarda 14 çete öldürüldü. 8 çete cenazesi savaşçıların eline geçti.

Bugün sabah saatlerinde Nezlet Şihadê Mahallesi’nde bulunan Çocuk Hastanesi yakınlarında çetelere ait bomba yüklü bir araç patlatılarak imha edildi. Patlama sonucu 2 çete öldürüldü.