Reqa'da Suruç şehitleri anıldı: Düşlerini gerçekleştireceğiz

Reqa'nın özgürleştirilmesi operasyonunda yer alan Enternasyonalist Özgürlük Taburu'nda Suruç şehitleri için askeri tören ve anma yapıldı.

Reqa’nın özgürleştirilmesi için başlatılan hamlede yer alan Enternasyonalist Özgürlük Taburu (EÖT) savaşçıları, yıl dönümünde Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenleri andı.

Suruç şehitleri askeri törenle anıldı ve anmada tabur adına açıklama yapıldı. Açıklamanın yapıldığı alana Kürtçe "Hayalleri devrimimizde yaşıyor, MLKP" ve İngilizce "Beraber savunduk zaferi, beraber kazanıyoruz, EÖT" imzalı pankartlar asıldı.

'KOBANÊ'DE BİRLEŞİK DİRENİŞ RUHU KAZANDI'

EÖT Tabur Komutanı Şengül Doza, "33 yoldaşımız rotalarını çizdikleri yere düşleriyle buluşmaya gittiler. Onları çağıran Kobanê’de yükselen düşlerin sesidir" dedi.

Rojava Devrimi'nin gerici saldırıların hedefi olduğunu belirten Doza, Türkiye-DAİŞ işbirliğinde Kobanê’ye saldırıların yapıldığına dikkat çekti. Doza, şöyle devam etti: "Kobanê Rojava Devrimi'ni savunmanın odağı oldu. Kobanê direnişi Kürt halkının ulusal birliği ve Türkiyeli devrimci-demokrat ve sosyalistlerin desteği, dayanışmasıyla zafere erişti, DAİŞ yenildi. Kobanê'de DAİŞ’in yenilgisi sömürgeci faşist diktatörlüğünün de yenilgisi oldu.”

Suruç'ta 33 düş yolcusunun DAİŞ-AKP ortaklığınca katledildiğine vurgu yapan Doza, 33 gencin Kobanê’de yaşamı yeniden inşa için çıktıkları yolda yıldızlaştıklarını söyledi.

'REQA'DA SURUÇ'UN HESABINI SORUYORUZ'

Doza, Reqa'nın özgürleştirilmesi operasyonunda yer aldıklarını belirterek şu değerlendirmede bulundu: "Reqa'dayız, 33 yoldaşımız ve tüm Kobanê şehitlerinin hesabını soruyoruz. Şehitlerimizin ardından duyduğumuz öfke savaş kararlılığımızdır. Hesap sorma bilincimiz ve kavgada ısrarımızdır. Şimdi Reqa'dayız. DAİŞ’in başkentindeyiz. Hesap soracağız dedik ve hesap soruyoruz. DAİŞ’ten sorulan hesap AKP faşizminden sorduğumuz hesaptır. DAİŞ’in hesabı Reqa'da bitecek ama AKP faşizminin hesabını sormaya devam edeceğiz. Kuzey Kürdistan ve Türkiye’nin her bölgesi hesap sorma kararlılığımızla buluşacaktır."

Doza, Reqa'da savaşırken Suruç şehitlerinin iradesinden güç aldıklarını söyledi ve şöyle dedi: "Reqa'da hesap sorma savaşımımızda 33 can yoldaşımızın bu kararlılığından güç alıyoruz. Bu kararlılıkla kopuşlar örgütlüyor, yüreklerimiz arınıyor, hedefimizi berraklaştırıyoruz. Kopuş özgürleşmektir. Kopuş, sınırlara hücumdur. Kopuş, sınırları yıkma iradesi ve gücünün kaynağıdır."

"Pirsus şehitlerinin sınırları yıkma iradeleri yürüyüş hattımıza yön vermiştir" diyen EÖT Tabur Komutanı Şengül Doza, son olarak şunları kaydetti:

"Onların ulaştığı ve yıktığı her sınır genç coşkumuzun ve yenilenmenin sembolü olacaktır. Bizler şehitlerimizin ardından yenilediğimiz yeminle öfkemizi ve savaş kararlılığımızı çelikleştiriyoruz. Reqa'da, DAİŞ’in başkentinde Rojava Devrimi'ni savunuyor, 33 yoldaşımızın düşlerini gerçekleştirme savaşı veriyoruz."