Reqa’daki çatışmalarda 32 çete üyesi öldürüldü

Reqa’da son 24 saatte yaşanan çatışmalar sonucunda aralarında suikastçı ve bomba uzmanı çetelerin de bulunduğu 32 DAİŞ çetesi öldürüldü.

QSD savaşçılarının Reqa kentinde ilerleyişi sürüyor. El-Cedid Köprüsü’nde kontörlü sağlayarak Nezlet Şihada mahallesine giren QSD savaşçıları ve DAİŞ çeteleri arasında yaşanan çatışmalarda 5 çete öldürüldü. Ayrıca bir doçka ve bir miktar silah ve cephane savaşçıların eline geçti.

Eski Reqa Mahallesi’nde ise gece şiddetli çatışmalar yaşandı. Etiq Camisi çevresinde yoğunlaşan çatışmalar sabaha kadar sürdü. Çatışmalarda 3’ü suikastçı, bir basın sorumlusu ve bir de bomba uzmanının olduğu 12 çete üyesi öldürüldü. QSD savaşçıları çetelere ait bir panzeri de darbelerken, silah ve cephane de ele geçirdi.

El Berid ve El Diriya mahallelerinde yaşanan çatışmalarda 6 DAIŞ çetesi öldürüldü. Savaşçılar iki gün önce özgürleştirilen Yermuk mahallesinde arama-temizleme çalışmalarına başladı. Mahallede çok sayıda silah ve cephane ele geçirildi. Ele geçirilen cephanelerin arasında Türk ordusuna ait lav silahları ve ıs güdümlü füzeler bulundu.

Kentin güney doğusundaki Hîşam Bin Ebdulmelik mahallesinde ilerleyen QSD savaşçıları ve çeteler arasında çıkan çatışmalarda 9 çete öldürüldü.

Tüm cephelerde yaşanan çatışmalarda 2 QSD savaşçısı şehit düştü, 3 savaşçı da yaralandı.