Reqa Hamlesi: Son 12 saatte 29 çete üyesi öldürüldü

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi sürüyor. QSD savaşçıları ile DAİŞ çeteleri arasında kentin 7 mahallesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Son 12 saatteki çatışmalarda 29 DAİŞ çetesi öldürüldü.

QSD savaşçılarının yürüttüğü Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi devam ediyor. Reqa’nın 7 mahallesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Büyük kısmı QSD savaşçıları tarafından kontrol altına alınan Nezlet Şihade mahallesinde savaşçılar DAİŞ çetelerine karşı saldırıya geçti ve 8 çete öldürüldü.

Kentin güneyinde yer alan Hişam Bin Ebdulmelik mahallesinde El-Mene Camisi çevresini temizleme operasyonu sırasında 6 çete öldürüldü. Ayrıca çetelere ait bir tünel bulundu.

Kentin batısındaki Diriya mahallesinde 3 suikastçı çete öldürüldü. Savaşçıların yeni girdiği Nehda mahallesindeki ilerleyişlerinde ise 2 çete öldürüldü.

Kentin kuzey doğusunda da çeteler, Rewda mahallesinin özgürleştirilen yerlerine saldırı girişiminde bulundu. Meydana gelen çatışmada 6 çete öldürüldü, 3 çete de yaralandı.

Ayrıca Eski Reqa mahallesinde yaşanan çatışmalarda da biri suikastçı 3 çete öldürüldü. Kentin kuzey batısında yer alan Berid mahallesinde ise bir çete öldürüldü.

QSD’ye bağlı özel ekipler özgürleştirilen alanlarda DAİŞ çeteleri tarafından döşenen mayınları temizliyor.