Reqa Hamlesi: Siyasi Güvenlik Bölgesi çetelerden temizlendi

Reqa’nın güneyindeki Hîşam Bin Ebdulmelik mahallesinde bulunan Siyasi Güvenlik Bölgesi QSD savaşçıları tarafından çetelerden temizledi. Yaşanan çatışmalarda 30 DAİŞ çetesi öldürüldü, çetelere ait 2 adet bomba yüklü araç imha edildi.

QSD savaşçıları DAİŞ çetelerin askeri üs olarak kullandığı, 4 binadan oluşan geniş bir alana sahip Siyasi Güvenlik Bölgesi’ni çetelerden kurtardı. Burada yaşanan çatışmalarda 9 çete öldürüldü, bomba yüklü bir araç da imha edildi. Savaşçılar ayrıca yüklü miktarda cephane ve silaha da el koydu. Hîşam Bin Ebdulmelik mahallesindeki El-Bîstan bahçesi çevresinde ise çatışmalar devam ediyor.

Öte yandan Eski Reqa mahallesindeki tarihi El-Etîq camisinin güneyinde yaşanan çatışmalarda ise 8 çete öldürüldü, çok sayıda çete yaralandı.

Rewda mahallesinde ise QSD’li keskin nişancılar tarafından 3 çete öldürüldü. Yine aynı mahallede çetelere ait bomba yüklü bir araç da imha edildi.

Kentin güneyindeki Nezli Şehadê mahallesinde de ilerleyişini sürdüren QSD savaşçıları, burada intihar bombacısı 7 çeteyi öldürdü.

Reqa’nın kuzey batısında bulunan El-Berîd mahallesinde yaşanan çatışmalarda ise 3 çete öldürüldü.