Reqa Hamlesi: Çatışmalar sürüyor, 41 çete öldürüldü

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi sürüyor. Kentin birçok bölgesinde dün akşamdan buyana çatışmalar sürüyor. Çatışmalarda 41 çete üyesi öldürüldü.

Reqa’nın güneyindeki Hîşam Ebdulmelik mahallesinde dün akşamdan bu yana şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda şimdiye kadar 5 çete öldürülürken, mahallenin bazı bölümleri çetelerden temizlendi.

Eski Reqa mahallesinde ise halen devam eden çatışmalarda 13 çete öldürüldü. Bir DAİŞ çetesi ise QSD savaşçıları tarafından sağ yakalandı.

Eski Reqa’da yaşanan çatışmalarda 2 QSD savaşçısı şehit düştü, bir savaşçı da yaralandı.

Kentin kuzey doğusunda yer alan El-Rewda mahallesinde de çatışmalar devam ediyor. Burada da biri keskin nişancı 7 çete öldürüldü.

Diriya mahallesindeki şiddetli çatışmalarda ise 6 DAİŞ çetesi öldürüldü.

Mahalledeki çatışmalarda 3 QSD savaşçısı yaralandı.

Reqa’nın kuzey batısındaki El-Berîd mahallesinde ise sabah saatlerin DAİŞ çeteleri, QSD savaşçılarına ait noktalara saldırı düzenledi. Savaşçıların saldırıya verdiği sert karşılıkla 10 DAİŞ çetesi öldürüldü. Çatışmalarda ayrıca bir QSD savaşçısı yaralandı.

Bir süre önce savaşçılar tarafından kurtarılan, kentin batısındaki Hittîn mahallesinde yürütülen arama-tarama çalışmalarında savaşçılar çetelere ait bir havan imalathanesi buldu.