Reqa Hamlesi: Biri çetebaşı 17 çete öldürüldü

Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde aralarında bir çetebaşının da bulunduğu 17 çete öldürüldü, kentin dört bir yanında çatışmalar devam ediyor.

Reqa’nın kuzey batısındaki kurtarılmış Berîd mahallesinde bir grup DAIŞ çetesi QSD savaşçılarına ait noktalara saldırdı. QSD savaşçılarının saldırıya verdiği sert yanıt sonrası 5 süren çatışmanın ardından, saldırı kırıma uğratıldı ve biri çetebaşı 9 çete öldürüldü. 2 çete de üzerlerinde bulunan bombayı patlatarak öldü. Çatışmaların ardından savaşçılar çetelerin üzerinde bulunan cephanelere el koydu.

QSD savaşçıları yine aynı mahallede çetelerin patlayıcı imalathanesi olarak kullandığı bir binada bulunan onlarca mayına el koydu.

Hîşam Bin Ebulmelik mahallesinde de savaşçılar ilerleyişini sürdürdü. Burada yaşanan çatışmalarda 3 çete öldürüldü.

Öte yandan Mesakine mahallesi yakınlarındaki, kentin güneyinde bulunan Nezlet Şihadê mahallesinde de yoğun çatışmalar yaşandığı ve 6 çetenin öldürüldüğü bildirildi.

Reqa’nın doğu cephesinde ise çok sayıda sivilin QSD savaşçılarına ait noktalara ulaşmasının ardından DAIŞ çeteleri Eski Reqa mahallesine havan atışları yaptı. Saldırıda bir savaşçı yaralandı.

Diğer yandan Etîq camii çevresinde DAIŞ çetelerinin QSD savaşçılarına yönelik bomba yüklü araçla saldırı girişimi, savaşçıların aracı imha etmesiyle boşa çıkarıldı.

Doğu cephesinde yaşanan çatışmalarda 2 savaşçı şehit düştü, 5 savaşçı da yaralandı.