Reqa’nın iki mahallesi daha çetelerden özgürleştirildi

Kurban Bayramı mesajı veren Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed, Eski Reqa Mahallesi ile Diriye Mahallesi’nin çetelerden özgürleştirildiğini belirtti.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed, Kurban Bayramı’na vesilesiyle Reqa’dan yaptığı açıklamada Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi çerçevesinde 2 mahallenin daha özgürleştirildiği müjdesini verdi ve tüm Reqa özgürleştirilinceye dek mücadelenin süreceği mesajını verdi.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed’in açıklaması şöyle:

“QSD savaşçıları adına, Fırat’ın Gazabı savaşçıları adına ön cephelerinden direnişçi halkımızı selamlıyorum ve Kurban Bayramlarını kutluyorum. Böyle kutlu bir günde, halkımıza Eski Reqa Mahallesi ile Diriye Mahallesi’nin çetelerden özgürleştirildiğini duyuruyoruz. Adı geçen bu iki mahalle, DAİŞ’in Reqa’daki stratejik kaleleri idi. Bu iki mahallede bir ayı aşkın en şiddetli çatışmalar yaşandı. Savaşçılarımızın direnişi ve fedakarlığı sayesinde Büyük Savaş olan Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi çerçevesinde, içinde 14 mahallenin bulunduğu Reqa’nın yüzde 65’ini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiş bulunuyoruz.

Özgürleştirilen mahalleler şunlardır:

Sebahiye, Romanî, Hitîn, Kerîm, Qadisiye,Yermûk, Nezlet Şihade, Hîşam Bin Ebdilmelik, Meşleb, Sînaa, Bayatî, Mensûr ve Rafqa mahallelerinin de içinde yer aldığı Eski Reqa Mahallesi ve Diriye Mahallesi özgürleştirildi.

6 mahallede ise şiddetli çatışmalar halen devam ediyor. Çatışmaların sürdüğü mahalleler ise şunlar: Berîd, Emîn, Rewda ve Rimêla.

Elde edilen bu başarılar şehitlerimizin bizlere hediyesidir. En büyük hediye ise Reqa’nın tümünün özgürleştirilmesi olacaktır.

Şehit Komutan Şevîn’in, Xerîb Welat ve Ebû Emced’in ruhuyla bu mücadeleye dair umutlarını gerçekleştirmek için özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. Çok renkli Suriye’nin özgürlüğünü gerçekleştirmek için en değerli şeylerini feda eden şehitlerimizin çizgisinde yürüyeceğiz.

Halkımıza söz veriyoruz ki ülkeye huzur ve güveni getirmeden rahat etmeyeceğiz.

Yolumuzu aydınlatan şehitlerimize, gücümüz ve desteğimiz olan direnişçi halkımıza ve tüm insanlığa her yılın hayırlı ve güzel olmasını diliyorum. Fedakarlık ve mücadelemizle, kutsal ve insanlık amacımız olan zaferi gerçekleştireceğiz.

Şehitlerimiz sağdır ve hiçbir zaman ölmezler. Yaşasın Özgür Suriye! Yaşasın Kahraman Halkımızın Direnişi!”