Reqa operasyonu: 13 çete öldürüldü-YENİLENDİ

Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçılarının Reqa’yı Özgürleştirme operasyonu devam ediyor. Bugün 13 çete öldürüldü. Çok sayıda sivil kurtarıldı.

Reqa Özgürleştirme Hamlesi 59. gününde devam ediyor. Kentin doğusundaki Rewda mahallesinde yaşanan çatışmalarda biri keskin nişancı 4 çete öldürüldü. Savaşçılar ayrıca Etîq camii çevresinde çetelere ait doçka monteli bir aracı da imha etti.

Reqa’nın kuzey batısındaki Nehda mahallesi ve Mesakin El-Idxar bölgesinde ise savaşçılar birçok binayı DAIŞ çetelerinden temizledi. Burada yaşanan çatışmalarda 2’si keskin nişancı 6 çete öldürüldü.

Kentin batısındaki Diriya mahallesinde de QSD’li keskin nişancılar 3 DAIŞ çetesini öldürdü.

Öte yandan QSD’nin özel timleri dün akşam aralarında yaralılarında bulunduğu 3 aileyi DAIŞ çetelerinden kurtardı. Yaralılar savaşçılar tarafından en yakın sağlık merkezinde tedavi altına alındı.

ÇOK SAYIDA SİVİL KURTARILDI

Diğer yandan, DAIŞ çetelerinin savunma hattını kıran QSD savaşçıları, Nezlit Şihadê mahallesi ile kent merkezi arasında siviller için güvenlik koridoru açtı. Yapılan operasyonda onlarca sivil kurtarıldı. 

Kurtarılan siviller arasında çeteler tarafından hedef alınıp yaralanan siviller de savaşçılar tarafından en yakın sağlık merkezinde tedavi altına alındı.