Reqa operasyonu: 3 önemli nokta özgürleştirildi

Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları, Bustan bölgesi ve El-Muna cami çevresiyle kentin güneyindeki otogarı çetelerden temizledi.

QSD savaşçıları, Reqa’nın Hîşam Bin Ebdulmelik mahallesinde yaşanan yoğun çatışmaların ardından Muna cami ve Bustan bölgesi ile otogar olarak kullanılan alanı çetelerden temizledi. Yaşanan çatışmalarda 8 DAIŞ çetesi öldürüldü, çok sayıda çete yaralandı. Yaralanan çeteler mühendislik koleji ve kent merkezine doğru kaçtı.

Mahallede sadece mühendislik koleji ve çevresinin DAIŞ çetelerinin elinde olduğu belirtildi. QSD savaşçılar çetelerin bulunduğu alanı ablukaya aldı ve içeride kalan sivilleri kurtarabilmek için güvenlik koridoru oluşturdu.

Dün akşam çok sayıda sivil mahalleden çıkarak QSD savaşçılarına ulaşmak istemiş ancak çetelere ait mayının patlaması sonucu yaralanmıştı. Yaralılar yine QSD savaşçıları tarafından kurtarıldı.

Reqa’nın kuzey doğusundaki Rewda mahallesinde ise çeteler 2 adet bomba yüklü araçla QSD savaşçılarına ait noktalara saldırı girişiminde bulundu. Savaşçıların araçları imha etmesiyle saldırı boşa çıkarıldı. Burada yaşanan çatışmalarda 2 QSD savaşçısı yaralandı.

Öte yandan Reqa’nın kuzey batısındaki Berîd mahallesinde ise yaklaşık bir saat önce çatışmaların çıktığı, savaşçıların Mesakin Idîxar bölgesi ve Nehda mahallesine doğru yöneldiği öğrenildi ancak çatışmalara ilişkin net bir bilgiye ulaşılamadı.