Reqa operasyonu: Birçok stratejik nokta çetelerden temizlendi

Bugün sabah saatlerinde Nehda mahallesine giren QSD savaşçıları, birçok stratejik noktayı çetelerden temizledi. 13 çete öldürüldü, 5 çete sağ yakalandı.

Reqa’da DAİŞ çetelerini çembere alan Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçılarının ilerleyişi devam ediyor. Rewda, Reqa kevin, Hişam bin Ebdulmelik, Nezlit Şehade, Dereyê, ve Berîd mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Alınan bilgilere göre, gece geç saatlerden bu yana yaşanan çatışmalarda 13 DAIŞ çetesi öldürüldü, 5 çete sağ yakalandı. Ayrıca çetelere ait bomba yüklü bir araç da savaşçılar tarafından imha edildi.

Savaşçılar yeni girdikleri, kentin kuzey batısında yer alan Nehda mahallesinde ise ilerleyişini sürdürdü, İdixar Mesakin adlı bölgenin büyük bir bölümünü çetelerden temizledi. Burada yaşanan çatışmalarda 8 çete öldürüldü, 3 çete de sağ yakalandı.

Nezlit şehade mahallesindeki Tariq okulu çevresindeki çatışmalarda 3 çete öldürüldü, çetelere ait bomba yüklü bir araç imha edildi. Öte yandan savaşçılar çetelere ait yüklü miktarda cephaneyi de ele geçirdi.

Reqa’nın kuzey doğusundaki Rewda mahallesinde ise savaşçılar mahalle sokaklarında ilerleme kaydetti. Burada yaşanan çatışmalarda ise 2 çete öldürüldü, 2 çete de sağ yakalandı.