Reqa şehidi Hisên, Tabqa’da uğurlandı

Reqa Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Adan Hisên, Tabqa’da düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurladı. Törende, şehit düşen bir savaşçının kimliği açıklandı.

Kobanê’den yola çıkan konvoy, Tabqa girişinde aralarında bölgenin ileri gelenleri ve kanaat önderlerinin de olduğu yüzlerce kişi tarafından karşılandı.

Şehidin cenazesini alan Tebqalılar, Tebqa Şehitler Mezarlığı’na doğru yola çıktı. Mezarlıktaki tören ise bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Törende bir konuşma yapan QSD Komutanlarından Zinar Kobanê, DAİŞ’i tüm Suriye’den çıkaracaklarını söyledi ve şunları ekledi: “Dün Minbic özgürleşti, bugün Reqa özgürleşiyor, yarın da Dêrazor özgürleştirilecek.”

Tebqa Şehitler Komitesi Üyesi Ebîr Mûsa ise konuşmasında şehitlerin Kuzey Suriye halkları arasında ortak yaşamı sağlamadaki rolüne dikkat çekti. Törende Tebqa Uzlaşı ve Barış Komitesi Üyesi de bir konuşma yaptı.

Tören sonunda Hisên’in cenazesi sloganlarla toprağa verildi. Törende Cebara Mihemed (Cebara) adlı savacının da kimlik bilgileri açıklandı.