Reqa şehitleri Şedadê'de son yolculuklarına uğurlandı

Şedadêliler Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit olan 7 QSD savaşçısını son yolculuklarına uğurladı.

Şedadê bölgesinden yüzlerce kişi, Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nin merkezi önünde toplandı. Kitle, Reqa şehitleri Îmad El-Xidir (Ebû Heyder), Xelîl Elî (Egîd Hesekê), Îsa Elî (Ebû Xifran), Izedîn Necîb (Şevger), Salih Elî (Ebû Elî), Yûsif Xelef (Amed Hesekê) ve Basil El-Xelef (El-Dêrî) adlı savaşçıların naaşını alarak uzun bir araç konvoyuyla Şedadê Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehit Aileleri Meclis Üyesi Elî Xelîl, törendeki konuşmasında başsağlığı diledi ve şehitlerin özgürlük yolunu aydınlattığını söyledi.

'TAMAMI ÖZGÜRLEŞENE KADAR DİRENİŞ!'

YPG Komutanlarından Elî Mehmûd ise şöyle dedi: “Bu şehitlerimizin büyük kahramanlıkları karşısında ve halkların özgürlüğü için canlarını feda ettikleri için anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi, tüm hızıyla devam ediyor. Savaşçılar kent merkezindeki mahallelerde ilerliyor ve sivil yurttaşları kurtarıyor."

Mehmûd konuşmasının sonunda şehitlerin yolundan gideceklerinin sözünü yineledi ve Suriye’nin tamamı özgürleştirene kadar direnişlerini sürdüreceklerini belirtti.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ebdulqadir Mihemed de, şehadet belgelerini okudu ve ailelere teslim etti.

Cenazeler slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.