Reqa şehitleri Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

Reqa’yı özgürleştirme hamlesinde şehit düşen 9 savaşçı, Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce Hesekêli, Reqa’yı özgürleştirme hamlesinde şehit düşen YPG savaşçıları Xelîl Biro (Cegerxwîn), Xidir El-Ehmed (Şahîn Hesekê), Îsa Mihemed (Agirî Heleb), Fehed Cewher (Dilşêr Hesekê), Beşar Şêxo (Hot Hesekê), Dêrsim Fethî (Agirî Hesekê), QSD savaşçısı Reed Ezîz Hebûd (Qewetlî), Dêra Zor Askeri Meclisi savaşçısı Beşar El-Osman (Nenmir) ve Öz Savunma Güçleri savaşçısı Mihsin El-Tînan’ın cenazesini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nden alarak konvoy halinde Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru hareket etti.

Konvoyun Şehit Dijwar Şehitliği’ne ulaşması ardından, kitle, 9 savaşçının cenazesini omuzlarda şehitlik meydanına taşıdı. Burada ise YPG/YPJ savaşçıları tarafından bir askeri tören düzenlendi. Daha sonra ise konuşmalara geçildi.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatma Hesen şehit ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. İşgalci Türk devletinin Şehba ve Efrîn Kantonu’na yönelik planları ve hedeflerine de dikkat çekti.

YPJ komutanlarından Sarya Dijwar ise, bölgenin güvenliği ve savunması için tüm bölge halklarının kanlarının birbirine karıştığını söyledi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Yönetimi İlham Bekir, şehitlerin şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Törenin sonunda savaşçılar şehitlerin cenazelerini “Şehîd Namirin” sloganları eşliğinde toprağa verdi.