Reqa şehitleri Heseke ve Minbic’te uğurlandı

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlasi’nde şehit düşen 9 savaşçı Heseke ve Minbic’ta sonsuzluğa uğurlandı.

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 4 savaşçı Heseke’nin Dawîdiyê Köyü’nde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’nde son yolculuklarına uğurladı.

Macid Şelaş, Tirkî Şemît (Esed Rojava), Qasim Osman (Medenî Hesekê) ve Öz Savunma Güçleri üyesi Ehmed Hac’in cenazesi uzun bir konvoyla Şehit Dijwar Şehitliği’ne götürüldü.

Şehitlikte yapılan askeri tören ve bir dakikalık saygı duruşu sonrası Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hemîd Hesen bir konuşma yaptı ve şehit ailelerine başsağlığı diledi.

YPG Komutanı Zeki Kobanê ise yaptığı konuşmada şehit ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı diledi.  

Cizre Kantonu Eğitim ve Öğretim Konseyi Eşbaşkanı Mihemed Salih Ebdo ise şehitlerin tarih yazmadaki rolüne değindi.

Konuşmalardan sonra Şehit Aileleri Meclisi Yönetiminden İlham Bekir, şehitlerin şehadet belgesini okudu ve ailelerine teslim etti. Tören sonrası şehitlerin cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde defnedildi.

5 SAVAŞÇI MINBIC’TA UĞURLANDI

Minbic’te ise yüzlerce kişi dün, Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 5 savaşçısını son yolculuklarına uğurladı.

Fırat Hastanesi önünde toplanan kitle, Minbic Askeri Meclisi Savaşçıları Elî Îbrahîm El-Elî (Elî El-Şemalî), Elî Ehmed , Şihade Xidir El-Mûsa , Fehid Humsî El-Îbrahîm ve Mihemed Îbrfahîm El-Cuma’nın cenazelerini alıp şehitliğe götürdü.

Şehitlikte askeri törenle başlayan merasimde, birçok kişi tarafından konuşmalar yapıldı. Şehit Aileleri Kurumu adına Xelef El-Cesim, Minbic Askeri Meclisi adına Şervan Derwîş, Şehit Fehid Îbrahîm’in ailesi adına ise akrabası olan Mihemed Cehîm birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda, şehitlerin ailelerine başsağlığı dilenerek Kuzey Suriye çetelerden özgürleşene dek şehitlerin izini takip edecekleri söylendi.

Merasimin sonunda, Şehit Aileleri Kurumu her 5 özgürlük kahramanının kimlik belgelerini okuyarak ailelerine iletti. Ardından, şehitlere olan bağlılıklarını ifade eden sloganlar ve zılgıtlarla cenazeler toprağa verildi.