Rojava, şehitlerini uğurladı

Çetelere karşı savaşırken şehit olan 9 savaşçı Derik, Efrin, Tebqa ve Serêkaniyê kentlerinde sonsuzluğa uğurlandı.

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit olan 5 YPG savaşçısı, Derik’teki şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

YPG savaşçıları Omer Esen (Kendal Cûdî), Salim Salim (Kawa Demhat), Danyal Ismaîl (Welat Çilaxa), Hanî Ibrahîm (Ferhad Rimêlan) ve Ebdûl Cabir’i (Dilyar Şiyar)’in cenaze töreni için çok sayıda kişi toplandı.

Şehitlikteki askeri tören ardından konuşan Cizre Kantonu Savunma Konseyi Başkan Yardımcısı Ebdulehed Gewriye ve Turizm ve Arkeoloji Konseyi Eşbaşkanı Hisên Elî, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Konuşmalar sonrası şehitlere ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi. Törenin devamında Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit Mihemed Mihemed’in (Argêş Şoreş) şahadeti ilan edildi.

Törenin sonunda 5 şehidin naaşı sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

17 Temmuz’da Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Özsavunma Askeri Hisên Hiso da Dirbesiye’deki Şehit Rustem Cûdî Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

EFRİN’DE TÖREN

17 Temmuz Efrin’in Eyn Deqnê köyü direnişinde şehit düşen Özsavunma askeri Mustafa Osman’ın cenazesi ise, Cindirês ilçesine bağlı Kefer Sefra köyüne bulunan Şehit Seydo Şehitliği’nde toprağa verildi.

2 SAVAŞÇI TEBQA’DA UĞURLANDI

16 Temmuz’da Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Deham Mihemed (Ebû Qusey) ve Adil Elî Hesen(Adil Tebqa) için Tebqa Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Konuşmaların ardından, her iki şehidin şahadet belgeleri okunarak ailelerine sunuldu ve şehitler toprağa verildi.